Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Πολωνία: Eπίθεση με κόκκινη μπογιά στον Ρώσο πρέσβη στη Βαρσοβία (Video)

Πλανήτης

Επίθεση με κόκκινη μπογιά δέχθηκε ο πρέσβης της Μόσχας στη Βαρσοβία στην Πολωνία, Σεργκέι Αντρέεφ, ανήμερα της επετείου της «Ημέρας της Νίκης της 9η Μαΐου» έναντι της ναζιστικής Γερμανίας. Η επίθεση έγινε ενώ ο Ρώσος πρέσβης προσπαθούσε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών. Κόσμος που ήταν μαζεμένος πέταξε κόκκινη μπογιά  στον Ρώσο πρεσβευτή και τη συνοδεία του, ενώ φώναζε και συνθήματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό RIA, Πολωνοί και Ουκρανοί αρχικά φέρονται να έκλεισαν τον δρόμο στον Ρώσο διπλωμάτη βρίζοντάς τον. Έπειτα από τους προπηλακισμούς ο Σεργκέι Αντρέεφ αναγκάστηκε να φύγει από το νεκροταφείο, συνοδευόμενος από την αστυνομία.

Οι σχέσεις Ρωσίας - Πολωνίας είναι τεταμένες τον τελευταίο καιρό έπειτα την απόφαση της Μόσχας να κλείσει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου στην Πολωνία, την ώρα που η χώρα φιλοξενεί το μεγαλύτερο κομμάτι των εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων.

Η πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG  ανέφερε ότι η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από την Gazprom συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης και ανέφερε πως έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κομισιόν ελέγχει τη νομιμότητα του γερμανικού ενεργειακού πακέτου των 200 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για το πακέτο ενεργειακής στήριξης, ύψους 200 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν πρόκειται περ...