Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Eurovision 2023: Αυτά είναι τα τρία τραγούδια που πέρασαν στην τελική φάση

Πολιτισμός

Η τελική φάση της διαδικασίας επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision ολοκληρώθηκε.

Τρία τραγούδια πέρασαν στην τελική φάση, από τα πέντε, που προτάθηκαν για τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Η 70μελής Επιτροπή Κοινού και η Επιτροπή της ΕΡΤ ξεχώρισαν τα «What they say» του Bίκτωρα Βερνίκος, «Liar» της Μελίσσα Μαντζούκη και «Shout out» της Μαρίας Μαραγκού και της Αντωνίας Καούρη.

Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες τους κλήθηκαν χθες από την ΕΡΤ να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους, προκειμένου να ληφθούν υπόψιν της Επιτροπής της ΕΡΤ, πριν την τελική βαθμολογία.

Η 7μελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, αποτελείται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Η ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού αποτελεί το 50,6% που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, με το 49,4% να εξαρτάται από την επταμελή κριτική επιτροπή της ΕΡΤ.
 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη βίλα του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα (Photos)

Χιλιάδες χιλιόμετρα ταξίδεψαν οι αρχαιολόγοι για να φτάσουν από την Ασία στην Ευρώπη, ωστόσο και το ταξίδι τους, αλλά πολύ περισσότερο οι ανασκαφές τους και οι εργασίες τους απέδωσ...

Δρόμος μήκους 800 μέτρων με κίονες από τη ρωμαϊκή περίοδο ανακαλύφθηκε σε παραθεριστικό θέρετρο (Photos)

Δρόμος 800 μέτρων με κίονες, της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στον Πύργο Χιντίρλικ, ένα από τα ιστορικά σύμβολα της Αττάλειας, διάσημο θ...

Ανακαλύφθηκαν καμένα λείψανα σε πυραμίδα - Οι βασιλιάδες έκαιγαν τους προκατόχους τους για να σφραγίσουν την ηγεμονία τους (Photos)

Έκπληκτοι έμειναν αρχαιολόγοι από ανακάλυψή τους. Ο πασίγνωστος πολιτισμός των Μάγια έκρυβε ακόμα ένα μυστικό. Καίγανε τους βασιλιάδες τους σαν να ήθελαν να τους ατιμάσουν. Αρχ...

Φόρτωση άρθρων...