Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Η Apple αλλάζει φορτιστή

Τα iPhone ενδέχεται να αλλάξουν σε USB-C σύντομα είτε αρέσει στην Apple είτε όχι. Τώρα είναι θέμα πότε, όχι εάν, η Apple θα χάσει επιτέλους τις θύρες Lightning στα iPhone

Πλανήτης

Αυτό θα συμβεί επειδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε προσωρινά σε μια πρόταση που θα απαιτήσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να περιλαμβάνουν θύρες φόρτισης USB-C σε όλες τις «μικρές και μεσαίες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές». Η λίστα των συσκευών που πρέπει να συμμορφώθούν με αυτόν τον νόμο αν ψηφιστεί περιλαμβάνει:

  • Ταμπλέτες
  • Ακουστικά
  • Τηλέφωνα
  • Ψηφιακές κάμερες
  • Ακουστικά
  • Χειριστήρια βιντεοπαιχνιδιών και κονσόλες χειρός
  • Ακουστικά Ηλεκτρονικοί αναγνώστες
  • Φορητά ηχεία

Το δελτίο Τύπου της ΕΕ σημείωσε ότι θα υπάρξει καλοκαιρινή διακοπή πριν από την επίσημη ψηφοφορία για τη νομοθετική κατοχύρωση της νέας απαίτησης, επομένως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως η συμφωνία. Αλλά αν υποθέσουμε ότι θα περάσει χωρίς προβλήματα, οι κατασκευαστές smartphone θα πρέπει να συμμορφωθούν εντός 24 μηνών από την επικύρωση, με τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών να λαμβάνουν περίοδο συμμόρφωσης 40 μηνών. Με άλλα λόγια, τα iPhone θα έχουν πιθανώς θύρες USB-C μέχρι το τέλος του 2024.

Προφανώς, η απαίτηση να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα USB-C θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει πονοκεφάλους στην Apple, η οποία χρησιμοποιεί το ιδιόκτητο πρότυπο Lightning της για χρόνια. Αλλά ως κορυφαία εταιρία τεχνολογίας έχει πλήρη επίγνωση της συνεχούς αλλαγής στον κόσμο της τεχνολογίας.

Επίσης θα ήταν απολύτως νόμιμο για την Apple να πουλήσει ένα iPhone, χωρίς καθόλου ενσύρματη θύρα φόρτισης.

Πολλοί αναμένουν ότι η εταιρεία θα το επιλέξει κάποια στιγμή, για να επιτρέψει πιο λεπτές, πιο κομψές συσκευές, με καλύτερη αδιαβροχοποίηση, αλλά φαίνεται ότι θα δούμε ένα iPhone USB-C πριν από αυτή την δραστική κίνηση. Ως εκ τούτου, η Apple δοκιμάζει ήδη USB-C iPhone που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά ήδη από το 2023.

Αυτή η αλλαγή θα είναι θετική για τον καταναλωτή καθώς ο φορτιστής τύπου C είναι ικανός για πολύ πιο γρήγορη φόρτιση από το Lightning και θα βοηθήσει επίσης τον καταναλωτή να ελαχιστοποιήσει τους φορτιστές που χρησιμοποιεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Tags: iPhone

Διαβάστε ακόμη

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η αδελφή του αποκάλυψε πως είχε και αυτός «πυρετό» κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακήρυξε χθες Τετάρτη τη «νίκη» της χώρας του επί της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες που δεν καταγρά...

Γαλλία: Φωτιά «τέρας» στο Μπορντό – 10.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Η Γαλλία μάχεται για την κατάσβεση μιας φωτιάς «τέρατος» στην περιοχή Λαντιρά κοντά στο Μπορντό, μια από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Γκ...