Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Η Ουκρανία ζητά πλήρες ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία και περισσότερα όπλα

Πλανήτης

«Η Ουκρανία θα συνεχίσει να επιμένει να επιβληθεί πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα πάρει μέρος.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα επανέλαβε το αίτημα του Κιέβου να αποκλειστούν όλες οι ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT, καθώς και να υπάρξει διαβεβαίωση ότι όλα τα λιμάνια θα κλείσουν για τα ρωσικά πλοία και τα ρωσικά αγαθά.

Πάντως, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι πριν από μία εβδομάδα οι κυρώσεις ήταν «πολύ πιο αδύναμες».

Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίας, σημείωσε ότι «έκανε ένα επαναστατικό βήμα στην αλλαγή της θέσης της από το να μη συμφωνεί να παρέχει όπλα στο να επιτρέψει ορισμένες προμήθειες». Ωστόσο, προσέθεσε πως θα μπορούσε να κάνει περισσότερα και ότι πλέον υπάρχει συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση στην παροχή επιπλέον εξοπλισμού.

«Το ζήτημα που με απασχολεί περισσότερο είναι η διάρκεια των διαδικασιών και της λήψης αποφάσεων στο Βερολίνο. Διότι το Βερολίνο έχει χρόνο, ενώ το Κίεβο δεν έχει», είπε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

«Η ατζέντα μου είναι απλή, περιλαμβάνει μόνο τρία πράγματα: όπλα, όπλα και όπλα» υπογράμμισε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί η Ουκρανία είναι να της παρασχεθεί ό,τι είναι απαραίτητο για να νικήσει τον ρωσικό στρατό», επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί ξέρουν πώς να πολεμούν, πώς να κερδίζουν, ωστόσο επανέλαβε ότι έχουν ανάγκη περισσότερα όπλα.

«Όσο περισσότερα όπλα λάβουμε και όσο πιο σύντομα φτάσουν στην Ουκρανία τόσες περισσότερες ζωές θα σωθούν, τόσο λιγότερες πόλεις και χωριά θα καταστραφούν και δεν θα υπάρξουν άλλες Μπούκα», συμπλήρωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη