Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

Ιστορική θα είναι η ομιλία του Κυριάκου στον ΟΗΕ, έρχεται νέα διεύρυνση της Κυβέρνησης με Κεντροαριστερά στελέχη και το ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ φιάσκο με την Εξεταστική  

Παρασκήνιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επερχόμενη ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αργά σήμερα το απόγευμα από το βήμα της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη σκιά των απαράδεκτων προκλήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει μια συνολική απάντηση, βάζοντας τα θέματα στη σωστή τους βάση και επιχειρώντας να αναδείξει τη διαφορά μεταξύ της σημερινής δημοκρατικής ευρωπαϊκής Ελλάδας και της αυταρχικής Τουρκίας που συνεχίζει να διαδραματίζει το ρόλο του ταραξία στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως συνέβη και με την ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο πριν μερικούς μήνες, η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να παράξει θετικό αποτέλεσμα υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων.   

@Για την εικόνα των δημοσκοπήσεων τα "νέα" τα... μάθατε νωρίτερα από το On Target, σημειώστε λοιπόν και αυτό για την συνέχεια:  Με αφορμή τις δυσκολίες που έχει (θεωρητικά) στο Κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών, οι αναγνώστες της στήλης δε θα πρέπει να εκπλαγούν αν το επόμενο διάστημα υπάρξουν «μετεγγραφές» στελεχών που προέρχονται από την Κεντροαριστερά στην ΝΔ. Αυτό, εξάλλου, μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: ο ένας είναι ένας κλασικός ανασχηματισμός -που όμως έχει αποκλειστεί από τον πρωθυπουργό- και ο άλλος να δημιουργηθούν κάποιες θέσεις με… ξεχωριστά καθήκοντα, ώστε να βρεθεί «χώρος» για νέους κυβερνητικούς αξιωματούχους -περίπου όπως ο Σταύρος Μπένος ανέλαβε ad hoc την ανασυγκρότηση της Εύβοιας. 

@ Έκθετοι για ακόμη μια φορά βρέθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια του αφού με βάση τις πληροφορίες από την κατάθεση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρας Ρογκάκου η πρώτη σύμβαση της εταιρίας Krikel με το ελληνικό δημόσιο έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των εταιριών Krikel και  Intellexa.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι απαντήσεις της επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής πυροδότησαν σύγχυση και αμηχανία στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κ.Ρογκάκου επιπλέον φέρεται να έδωσε ξεκάθαρη απάντηση  ότι από τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην ΕΥΠ,  δεν προέκυψε ούτε σύμβαση - ούτε σχέση του Pretador με το ελληνικό Δημόσιο

@ Ένας από τους ανθρώπους που κερδίζουν πόντους στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.
Το όνομά του θα μας απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα. Είναι άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τις διεθνείς σχέσεις και για αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχει δίπλα του σε όλες τις διεθνείς επαφές. Εκτός από διεθνολόγος και διδάκτορας της Πολιτικής Επιστήμης, είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μητσοτάκη.
Φαίνεται ότι οι καθηγητές έχουν πέραση στο Μαξίμου καθώς ο Αγγελος Συρίγος, επίσης καθηγητής διεθνών σχέσεων είναι στην κυβέρνηση, ενώ έρχεται ως… τρένο ο Δημήτρης Καιρίδης.

@ Δεν κατέβηκαν τελικά για τον διαγωνισμό του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης τα σχήματα στα οποία συμμετείχαν οι Σαββίδης και Κοπελούζος. ΄Ετσι η μάχη για την απόκτηση του κομβικού αυτού λιμανιού θα δοθεί μεταξύ δύο εταιρειών Αμερικανικών συμφερόντων και με διαδικασία fast track όπως φαίνεται.   

@ To ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε βελτιωμένες προσφορές από 3 σχήματα για την Ηγουμενίτσα, μετά την αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών που είχαν κατατεθεί για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Υπενθυμίζεται ότι προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):
1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
3. ΟΛΘ ΑΕ

@ Mε ίδια κεφάλαια, δανεισμό και συμμετοχή στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022 θα χρηματοδοτηθεί η νέα μεγάλη επένδυση της Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας στο εργοστάσιο της Ξάνθης που αφορά κυρίως στην προσθήκη γραμμής παραγωγής ηλεκτροχημικών στοιχείων λιθίου νέας τεχνολογίας, στην αυτοματοποίηση της ήδη υπάρχουσας γραμμής συναρμολόγησης συστοιχιών λιθίου με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής συστοιχιών λιθίου και στον εκσυγχρονισμό/προσθήκη εξοπλισμού με στόχο την αύξηση της ποσότητας των παραγόμενων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος.
Ο εκσυγχρονισμός της μονάδας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα με οικονομικά οφέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και της λειτουργίας και την ενίσχυση του τριτογενούς τομέα γενικότερα (μεταφορές, εμπορικές επιχειρήσεις, κατασκευές, συντηρήσεις, κλπ.).
Επίσης η σημαντική αύξηση του απασχολούμενου προσωπικού προσφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος στην τοπική κοινωνία της περιοχής εγκατάστασης και συμβάλλει στη μείωση του δείκτη ανεργίας της περιοχής.

@  Καθήκοντα διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας στην κατασκευαστική εταιρεία Intrakat θα αναλάβει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, ο μέχρι πρότινος corporate affairs executive director των Nova και Wind, Γιώργος Τσαπρούνης,  σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας. Είχε ξεκινήσει την πορεία του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών από το 2000 όταν συνεργάστηκε με τη STET Hellas ως sponsorship manager, μετεξελισσόμενος στη συνέχεια το 2002 σε διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας της ίδιας εταιρείας και το 2007 ανέλαβε καθήκοντα ανώτερου διευθυντή εταιρικών σχέσεων. Τον Μάρτιο του 2022 ανέλαβε corporate affairs executive director στην κοινή ομάδα Nova και Wind που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά τους από τη BC Partners. 

@ Στην αναβάθμιση των στόχων για την κερδοφορία της Mytilineos προχωράει η Citi, σπεύδοντας να «ποντάρει» στην πράσινη ανάπτυξη της ελληνικής εταιρείας, η οποία διανύει μια περίοδο σημαντικής βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων. 
Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική εταιρεία αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για την επόμενη τριετία, προβλέποντας ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 θα είναι διπλάσια (349 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021 (162 εκατ. ευρώ).
Για το 2023 και το 2024, παράλληλα, η Citi αναμένει τριπλασιασμό της κερδοφορίας, η οποία θα εκτιναχθεί στα 452 εκατ. ευρώ το 2023 και στα 492 εκατ. ευρώ το 2024. 
Όσον αφορά τον τομέα παραγωγής ενέργειας, η Citi εκτιμά ότι τα περιθώρια κέρδους θα παραμείνουν ισχυρά, χάρη στην καλύτερη αποδοτικότητα αλλά και στην εποχική ζήτηση του γ’ τριμήνου του 2022.  

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε βέρτιγκο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας και η κυριαρχία της στις λαϊκές γειτονιές

- Την μία φωτοβολίδα μετά την άλλη πετάνε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι δεν έχουν αντιληφθεί τί συνέβη την περασμένη Κυριακή. Αντί να κάνουν μια...

Η οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην απόπειρα κύκλων να εμπλέξουν την Εκκλησία σε πολιτικά παιχνίδια

«Ως εδώ», διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για «εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας»Με αφορμή όσα διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες για «εμπλοκ...

Ο Αλιβιζάτος «αδειάζει» Κασιδιάρη που ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος

Ξεκάθαρη τοποθέτηση έκανε ο Νίκος Αλιβιζάτος, αναφορικά με την ανακοίνωση του Κασιδιάρη σύμφωνα με την οποία θα λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος, καθώς ο Άρ...

Φόρτωση άρθρων...