Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024

Κάκαλης: Ο Βασιλιάς των κοκ

Το μίκρυνε πριν 42 χρόνια και το «απογείωσε» - Η μυστική του συνταγή που σαγηνεύει πελάτες από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής

Το κοκ είναι ελληνικό γλυκό που αποτελείται από κρέμα ζαχαροπλαστικής, γλάσο σοκολάτας και η βάση του είναι μπισκότο.

Ένα γλυκό που σίγουρα οι παλιότεροι το τρώγαμε πολύ καθώς το «συναντούσαμε» πολύ συχνά σε φούρνους.

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Όμως ένας άνθρωπος, ένας ζαχαροπλάστης πριν από 42 χρόνια αποφάσισε να κάνει κάτι απλό, να το «μικρύνει» και από τεράστιο κοκ να το κάνει πολλά μικρά κοκάκια.

Η επιτυχία του αυτή τον ακολουθεί μέχρι σήμερα αυτόν και τα παιδιά του. Ο λόγος για τον Κάκαλη με τα περιβόητα ζαχαροπλαστεία στην δυτική Αθήνα.

Μάλιστα μέχρι σήμερα τα ζαχαροπλαστεία του αλλά και τα κουτιά του έχουν σήμα κατατεθέν το μικρό κοκ.

Στο Lykavitos.gr μιλάει ο εκ των συνεχιστών της παράδοσης ο Κώστας Κάκαλης για τα τρομερά μικρά κοκάκια που για να τα γευτούν έρχονται από όλη την Αθήνα.

κοκ
Στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου Κάκαλη την στιγμή που βουτάνε το μπισκότο στην ζεστή κουβερτούρα

 

κοκ 2
κοκ
Με ευλάβεια μπαίνουν στο ταψί πριν βγουν στην προθήκη

 

Πόσα χρόνια ακολουθείτε αυτή την συνταγή με τα μικρά κοκ;

 

«Σαράντα δύο χρόνια»

 

Τα κοκ υπήρχαν πάντα στα ζαχαροπλαστεία αλλά ξαφνικά σταμάτησαν και είστε από τους λίγους που τα φτιάχνουν…

«Τα κοκ υπήρχαν σε μεγάλα. Ο πατέρας μου είναι ο πρώτος που αποφάσισε να το κάνει μικρό, με πολύ διαφορετικό τρόπο, ένα κοκ που είναι με βραστή κρέμα πατισερί, είναι με κουβερτούρα σοκολάτα και ένα χειροποίητο μπισκοτάκι.

Αυτό ακριβώς ακολουθούμε και εμείς επί 42 χρόνια τώρα και αυτή είναι η διαφορά με όλα τα υπόλοιπα κοκ που υπάρχουν».

κοκ
Τα κοκ στην βιτρίνα

 

Δεν είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή του, όπως νομίζουμε εμείς που το γευόμαστε…

«Η αλήθεια είναι αυτή. Περνάει από τρία στάδια μέχρι να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο στάδιο είναι να γίνει το μπισκοτάκι, το δεύτερο στάδιο είναι η βραστή κρέμα η οποία είναι πολύ διαφορετική από την «συνηθισμένη» δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτή και το τρίτο στάδιο είναι η κουβερτούρα να έρθει στην κατάλληλη θερμοκρασία για να την «δέσουμε» πάνω στο μπισκότο αφού έχει μπει ανάμεσα σε αυτό η κρέμα».

κοκ
Ο Κωνσταντίνος Κάκαλης κρατώντας τα πιο χαρακτηριστικά και γευστικά κοκ της Αθήνας

 

Τι είναι αυτό που κάνει το κοκ του Κάκαλη να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα;

«Η επιτυχία του κοκ μας είναι ότι δεν γλυκίζει, δεν έχει σιρόπι και σαν επίγευση μένει η σοκολάτα. Αυτό σημαίνει αγνή κουβερτούρα».

 

 

Που θα βρείτε τα Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης 

•    Θηβών 206, Περιστέρι
Τηλ: 21 0577 7472
•    Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 248, Ίλιον
Τηλ: 210 262 8516
•    Μπότσαρη Μάρκου 17, Άγ. Δημήτριος, Πετρούπολη
Τηλ: 210 5019843
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία

«Είναι πλέον αναμφισβήτητο επιστημονικά και τεκμηριωμένο βιβλιογραφικά ότι το γήρας και ιδιαίτερα η καρδιαγγειακή γήρανση προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης αλληλεπίδρασης γεν...

Φόρτωση άρθρων...