Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

«Kαλάθι του νοικοκυριού»: Μειωμένο το κόστος στα περισσότερα σούπερ μάρκετ - Μειώσεις έως 11,3%

Αισθητά μειωμένο είναι το κόστος στα περισσότερα σούπερ μάρκετ μετά την εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Σε νέες μειώσεις, που ανήλθαν έως 11,3%, προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού», με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα και ισχύουν για τρίτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε: «Για τρίτη συνεχή εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το «καλάθι του νοικοκυριού».

Για ακόμα μία εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο «καλάθια».  Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές».

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού», που είναι απολύτως συγκρίσιμα: 

  • Στα 186, σε ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε. 
  • Στα 555, σε ποσοστό 69%, η τιμή παρέμεινε σταθερή. 
  • Και μόλις σε 75, σε ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τη μεγαλύτερη μείωση να φτάνει το 11,3%.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το «καλάθι του νοικοκυριού», πρόκειται να επισκεφθεί αύριο Πέμπτη καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Βριλήσσια και Μελίσσια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Φόρτωση άρθρων...