Η πρώτη επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ με την Τεχεράνη παραμένει πάντα η διπλωματία, όμως είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει θανατηφόρο δύναμη εάν καταστεί αναγκαίο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, την ώρα που ο κορυφαίος διπλωμάτης του προετοιμάζεται να ενημερώσει τους επικεφαλής του Κογκρέσου στο θέμα του Ιράν.
«Η πρώτη επιλογή του προέδρου Τραμπ είναι πάντα η διπλωματία. Όμως, όπως εκείνος έχει δείξει... είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει τη θανατηφόρο δύναμη του στρατού των ΗΠΑ εάν χρειαστεί», είπε η Κάρολαϊν Λέβιτ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Ο πρόεδρος είναι πάντα ο τελικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων εδώ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, είναι προγραμματισμένο να ενημερώσει ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, γνωστούς ως η Συμμορία των Οκτώ (Gang of Eight) στον Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Ρούμπιο αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές για το Ιράν, μια πηγή με γνώση του θέματος είπε στο Reuters.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τεράστια ναυτική δύναμη κοντά στις ιρανικές ακτές ενόψει πιθανών πληγμάτων εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Στις 19 Φεβρουαρίου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δίνει στην Τεχεράνη προθεσμία περίπου 10-15 ημερών για να συνάψει μια συμφωνία.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μπορούσε να αναφερθεί στο θέμα των πιθανών πληγμάτων εναντίον του Ιράν στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης απόψε.
Νέες απειλές Πούτιν: «Όσοι επιχειρήσουν να πλήξουν τη Ρωσία, θα το μετανιώσουν»
Το Ιράν ενισχύει το οπλοστάσιό του: Κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για υπερηχητικούς πυραύλους
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις