Η νέα τάση στις διατροφικές συνήθειες των νέων -και όχι μόνο- είναι πλέον το burger. 

Από την περίοδο της καραντίνας και πριν οι νέοι ζουν για το street-food και τρώνε burgers. 

Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς προτιμούν την πιο παλιά εκδοχή το cheese.

 

Ένα λαχταριστό ζουμερό cheeseburger

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

 

Ο Lykavitos.gr βρέθηκε σε ένα από τα στέκια του burger στην δυτική Αττική στον Martin Bros που βρίσκεται στην οδό Σαρανταπόρου στο Περιστέρι απέναντι από το Amantes Amentes.

Εκεί η κα. Καλλιόπη Γιάννου έφτιαξε μπροστά μας ένα κλασικό cheeseburger. «Φτιάχνουμε κλασικό burger με φρέσκα υλικά και χρησιμοποιούμε για το συγκεκριμένο 150gr κιμά. Ο κόσμος ξαναγύρισε στο street food, αλλά στο ποιοτικό street food. Αυτή η νέα τάση έχει αλλάξει όλο το σκηνικό στις επιλογές του κόσμου».

Στην συνέχει απαντάει αν οι προτιμήσεις του κόσμου στις γεύσεις πάνε ανάλογα τις ηλικίες, «Αυτοί που θέλουν να αναπολήσουν τα νιάτα τους, πάνε κατευθείαν στο παλιό το κλασσικό το cheeseburger. Αυτοί που έχουν ψαχτεί λίγο παραπάνω και δοκιμάζουν νέες γεύσεις θα δοκιμάσουν απ’ όλα. Κάθε φορά  ο κόσμος ξαναέρχεται με τη διάθεση να δοκιμάσει ό,τι υπάρχει στον κατάλογο.

 

 

Η ιστορία του Burger στην Ελλάδα

Η είσοδος του burger στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970 μαζί με την εμφάνιση των οργανωμένων, πολυεθνικών αλυσίδων γρήγορης εστίασης και για πολλά χρόνια ήταν το σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένης κατηγορίας. Το ψήσιμο στο πλατό, στο ίδιο το λίπος του, είναι επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό του burger. 

 

Το old school burger 

 

Ετικέτα ελληνικού burger 

Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ακόμα και να πατενταριστεί ένα «ελληνικό burger»; Στην ερώτηση αυτή, που όλο και πιο συχνά διατυπώνεται από επαγγελματίες της αγοράς, η απάντηση είναι «Ναι». 

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πραγματοποιείται μια σημαντική στροφή στο burger, ως αποτέλεσμα της επιμονής ορισμένων επιχειρηματιών αλλά και σεφ, να δημιουργήσουν μια σύγχρονη μεν αλλά όσο το δυνατό περισσότερο «ελληνική» εκδοχή του burger. Οι προσπάθειες είναι συστηματικές, ευφάνταστες και σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένες, χρειάζεται όμως πολύς δρόμος μέχρι το προϊόν να ενσωματώσει τα εγχώρια χαρακτηριστικά που θα του δοθούν. Ωστόσο φαίνεται να κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις και ο κόσμος να αρχίζει να στρέφεται σε αυτή την διατροφική τάση. Μια διατροφική τάση η οποία αρχίζει να αποκτά ελληνικά στοιχεία. 

 

Pulled Pork

 

 

Και μια σούπερ σαλάτα

 

 

 

Info

To moto του μαγαζιού: Εδώ όταν λέμε πως η απόλαυση ξεχειλίζει το εννοούμε!  

 

 

#MartinBros #Peristeri #athens

#Burger #Sandwich #BBQ

#LownSlow #Brisket #SmokedBrisket #SouthernStyleBBQ

 

Πλατφόρμες που εξυπηρετεί 

  • Efood
  • box