Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

AEGEAN και CAE δημιουργούν το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα

Επιχειρήσεις
Tags: AEGEAN, CAE

Η AEGEAN, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και η CAE, η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα καμπίνας, ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους υπό τη μορφή κοινοπραξίας (Joint Venture), για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Με χωρητικότητα έως και 7 προσομοιωτών πλήρους πτήσης, το εκπαιδευτικό κέντρο AEGEAN - CAE θα αποτελέσει μέρος της νέας Τεχνικής Βάσης της AEGEAN συνολικής έκτασης 85.000 m2 που θα δημιουργηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της AEGEAN και της CAE αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών. Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας.

Η δημιουργία του νέου Εκπαιδευτικού Κέντρο της AEGEAN και της CAE εντάσσεται στη συνολική επένδυση της AEGEAN ύψους 140 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που ανακοινώθηκε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, ενώ παράλληλα επεκτείνει περεταίρω το ήδη σημαντικό παγκόσμιο δίκτυο κέντρων εκπαίδευσης της CAE.

Σημειώνεται, ότι για τη λειτουργία του το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της AEGEAN και της CAE θα καταναλώνει πράσινη ενέργεια η οποία θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3 MW ή 4,4 GWh ετησίως, που θα είναι τοποθετημένη στη νέα τεχνική βάση της AEGEAN.

Aegean
(από αριστερά): Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και ο κ. Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση  ανακοινώνουμε σήμερα αυτή τη σημαντική συνεργασία με την CAE, την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα καμπίνας, για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Από την αρχή της λειτουργίας μας, το όραμα της AEGEAN ήταν να δημιουργούμε αξία για τον κλάδο και τη χώρας μας, γι’ αυτό και η δημιουργία του νέου, κοινού, εκπαιδευτικού μας κέντρου παρέχει τη δυνατότητα τόσο στους ανθρώπους μας, όσο και σε πληρώματα τρίτων εταιρειών, να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους. Με τη συμφωνία αυτή η AEGEAN και η CAE ενώνουμε τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία, αλλά και τις κοινές μας αξίες, για να δημιουργήσουμε το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο κέντρο στην εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία επένδυση που προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στους ανθρώπους μας, διευρύνοντάς παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης για τον αεροπορικό κλάδο, αλλά και τη χώρα συνολικά».

Ο Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την AEGEAN για να δημιουργήσουμε το πιο εξελιγμένο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να επεκτείνουμε το δίκτυο των κέντρων μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την AEGEAN μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναπτύξουμε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της αεροπορίας, προσφέροντας την πλέον άρτια, ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαιδευτική εμπειρία για τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας. Ως αναπόσπαστο μέρος του νέου, σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, που δημιουργείται με πρωτοβουλία της AEGEAN, προσβλέπουμε τόσο σε μια επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όσο και στην ανάπτυξη των αερομεταφορών στην περιοχή συνολικά».

karta

Σχετικά με το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα

Τον Δεκέμβριο του 2022, η AEGEAN ανακοίνωσε επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Υπηρεσιών Συντήρησης Πτητικών Μέσων και του πρώτου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα, σε ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar της Ευρώπης. Μία επένδυση που στην ωρίμανσή της, αναμένεται να δημιουργήσει έως 500 νέες άμεσες και συνολικά περισσότερες από 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε διάστημα πέντε έως επτά ετών.

Με συνολική έκταση 85.000 m2 το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα θα καλύψει ένα σημαντικό κενό σε υποδομές σε τοπικό επίπεδο για υπηρεσίες υποστήριξης τρίτων μέσω δύο κύριων παράλληλων δραστηριοτήτων:

Τη λειτουργία συντήρησης πτητικών μέσων, με την ανάπτυξη και σταδιακή στελέχωση της τεχνικής βάσης, τελικής χωρητικότητας έως και 10 θέσεων βαριάς συντήρησης, επισκευών και ελέγχων για πτητικά μέσα διαφόρων τύπων.
Την ανάπτυξη του Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων με επένδυση σε συνολικά 7 προσομοιωτές πτήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες εκπαίδευσης για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing, καθώς και τη δημιουργία εγκαταστάσεων, για τη διενέργεια ειδικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας.

Στο ίδιο οικοσύστημα θα ενταχθεί και η ήδη υπάρχουσα Σχολή Εκπαίδευσης Μηχανικών της Olympic Air, με ισχυρή παράδοση λειτουργίας, αλλά και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός πιλοτών της AEGEAN, που λειτουργεί ήδη.

Ταυτόχρονα, η επένδυση προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, μέσω της τοποθέτησης στο κέλυφος των κτηρίων 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ, 3 MW ισχύος, με σκοπό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες τους και να δημιουργηθεί ένα από τα πρώτα «πράσινα» Hangar στην Ευρώπη, μέσα σε ένα από τα πλέον «πράσινα» αεροδρόμια της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Eurolife FFH διοργάνωσε και φέτος ένα Business Day στα γραφεία της σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Η εταιρεία υποδέχτηκε τους νέους επαγγελματίες του αύριο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη και τον τρόπο λειτουργίας της

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Η Κύπρος θα αποτελέσει την βάση για ανάπτυξη εργασιών σε νέες δυναμικές αγορές

Την έμφαση που δίνει η Eurobank στην αγορά της Κύπρου, την οποία θεωρεί στρατηγικής σημασίας, ανέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας και η διοίκηση της Euroba...

Φόρτωση άρθρων...