Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Aegean: Νέο ιστορικό υψηλό επιβατών το 2023 - Αύξηση 26% στην επιβατική κίνηση

Επιχειρήσεις
Tags: AEGEAN

Μια ακόμη χρονιά ανάπτυξης ολοκληρώθηκε για την AEGEAN, η οποία προσέφερε 18,5 εκατομμύρια θέσεις το 2023, αυξημένες κατά 3,1 εκατ. συγκριτικά με το 2022, ενώ μετέφερε 15,5 εκατ. επιβάτες, αυξημένοι κατά 3,2 εκατ., επιτυγχάνοντας αύξηση της τάξεως του 26% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο δίκτυο εξωτερικού η AEGEAN προσέφερε 11,1 εκατομμύρια θέσεις, περισσότερες κατά 2,2 εκατ. σε σχέση με το 2022. Αντίστοιχα, η εταιρία μετέφερε 9,2 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 29% συγκριτικά με το 2022. Αυξημένη κατά 22% εμφανίστηκε και η επιβατική κίνηση εσωτερικού, αποτυπώνοντας τη θετική επίπτωση της αυξημένης διασυνδεσιμότητας των νησιών μέσω Αθήνας, λόγω της διεύρυνσης του δικτύου εξωτερικού, αλλά και της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας. Είναι σημαντικό ότι μικρότεροι περιφερειακοί προορισμοί, όπως π.χ. η Σητεία, η Σκύρος, η Νάξος, η Λήμνος είχαν εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης. Συνολικά, η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε σε 83,4% από 79,4% το 2022.

Aegean: Νέο ιστορικό υψηλό επιβατών το 2023-1

Η διεύρυνση του δικτύου της AEGEAN, που ξεπέρασε τους 180 προορισμούς σε 49 χώρες, προσθέτοντας περισσότερους από 30 νέους προορισμούς εξωτερικού την καλοκαιρινή περίοδο, και ιδιαίτερα τη χειμερινή, αλλά και η αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας με σχεδόν 2,2 εκατ. περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εξωτερικού συγκριτικά με το 2022, συνέβαλαν στην ανάπτυξη που καταγράφηκε.

Νέοι προορισμοί, όπως το Ντουμπάι, το Ίνσμπρουκ και η Μπρατισλάβα, αλλά και η διατήρηση θερινών δρομολογίων (από την Αθήνα προς το  Μπρίστολ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη) κατά τη χειμερινή περίοδο, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των χιλιομετρικών θέσεων κατά 23%, ξεπερνώντας τα 20 δισ. χιλιομετρικές θέσεις σε σχέση με το 2022.

Η επιβατική κίνηση της AEGEAN από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας έφτασε τα 13 εκατ. επιβάτες, επίσης νέο ιστορικό υψηλό, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το 2022. Πιο συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού ανήλθε σε 5,7 εκατ. αυξημένη κατά 22% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 32%, μεταφέροντας 7,2 εκατ. επιβάτες.  Αντίστοιχη ενίσχυση της τάξεως του 28% παρουσίασε η επιβατική κίνηση και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,  με την επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού να σημειώνει αύξηση κατά 33% συγκριτικά με το 2022, απόρροια της συστηματικής επένδυσης της εταιρείας σε προσφερόμενες θέσεις, αλλά και νέους προορισμούς εξωτερικού όλο το χρόνο.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Το 2023 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την AEGEAN και για τον ελληνικό τουρισμό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για τη διεύρυνση των επιλογών των επιβατών μας, την ποιοτική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, αλλά και τη διευκόλυνση της διάχυσης του τουριστικού προϊόντος, ώστε η δυναμική της εταιρείας και της χώρας να διατηρηθεί και τη νέα χρονιά, παρά τις προκλήσεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία ΕΤαΕ – Alpha Bank για τη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου InvestEU

Η Τράπεζα, μέσω των εγγυήσεων του ΕΤαΕ, διευρύνει τη στήριξη προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους, για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και την κάλ...

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της ΔEH, έρχεται να προστεθεί στην ...

Φόρτωση άρθρων...