Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Αλ. Εξάρχου: Επιστροφή στην κερδοφορία για την Intrakat το 2023

Επιχειρήσεις

Την εκτίμησή του ότι o κλάδος κατασκευών της Intrakat θα πετύχει break even ενώ υπάρχει η αισιοδοξία και για κάποιο θετικό αποτέλεσμα  εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου στην παρουσίαση αποτελεσμάτων στους αναλυτές.

Βασικά του επιχειρήματα ως προς αυτό είναι το γεγονός ότι την περσινή χρονιά η εταιρεία εμφάνισε θετικό αποτέλεσμα, αλλά και ότι τα νέα έργα της εταιρείας έχουν αναληφθεί με όρους που εξασφαλίζουν κερδοφορία.

O κος Εξάρχου ανέφερε ότι ήδη καταγράφεται θετικό cash low και πως τόσο το ανεκτέλεστο της Ιntrakat όσο και το ανεκτέλεστο της Ακτωρ έχουν υγιή περιθώρια κέρδους.

Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή προέβλεψε δε, θετικά αποτελέσματα και για το 2024.

Ο ίδιος επίσης έδωσε έμφαση ως προς την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων και τις νέες συμβάσεις έργων τις οποίες αναλαμβάνει ο όμιλος.

Πρόκειται για το έργο ΣΔΙΤ «Εστίες Πανεπιστημίου Κρήτης» ύψους 205,9 εκατ. ευρώ αλλά και για την ανάληψη του έργου κατασκευής στο Ελληνικό, «Marina Tower» προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Bouygues.

Επίσης η Intrakat συμμετέχει σε κοινοπραξίες για τα έργα ΣΔΙΤ:

1. Καλαμάτα – Πύλος (40%) (Π/Υ: €239,2εκ.)

2. ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%) (Π/Υ: €188,6εκ.)

Όπως τόνισε ο κ. Εξάρχου, η νέα διοίκηση εστιάζει σε πέντε βασικούς άξονες, τις υποδομές, τις ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και την αγορά ακινήτων προχωρώντας μάλιστα στις επόμενες μέρες στη σύναψη ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ΑΠΕ.

Παράλληλα, ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στη σημασία της εξαγοράς της Ακτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ, την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επαναλαμβάνοντας ότι ο λόγος ήταν η ενίσχυση της Intrakat σε επίπεδο τεχνικής επάρκειας, εξοπλισμού και δυναμικού, ώστε να ανταπορκιθεί στο μεγάλο ανεκτέλεστο, το οποίο θα φτάνει τα 4 δισ. ευρώ αθροιστικά. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο απορρόφησης της Ακτωρ, ο κ. Εξάρχου είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια σχετική απόφαση.

Ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προοπτικές του Ομίλου της Intrakat που ενισχύονται από τα μεγάλα έργα τα οποία έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα. Όπως είπε, η εταιρεία συμμετέχει σε τέσσερα ΣΔΙΤ που βρίσκονται σε λειτουργία, εντός του Απριλίου υπέγραψε δύο νέες συμβάσεις ΣΔΙΤ που προαναφέρθηκαν, σε άλλα δύο ΣΔΙΤ έχει υποβάλλει τη μοναδική προσφορά ενώ άλλα 15 βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.

Για τις ΑΠΕ τόνισε ότι η εταιρεία διαθέτει άδειες ισχύος 1,8GW.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 233 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 16,5%

Στα 0,21 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα εξομαλυμένα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς το α’ τρίμηνο του 2024, έναντι 0,15 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθη...

Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) : Πρώτη θετική ένδειξη το α΄ τρίμηνο του 2024 για τους εφετινούς στόχους

«Τα μεγέθη του α’ τριμήνου συνιστούν ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων που επιβεβαιώνουν την επίτευξη ή ακόμα και την υπέρβαση των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειρα...

Φόρτωση άρθρων...