Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Capital Gas: Με ελληνική σημαία πλέει το LNG Carrier «Αρίσταρχος»

Επιχειρήσεις
Tags: Capital Gas

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία νηολόγησης στο εθνικό νηολόγιο του «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ», του πλοίου μεταφοράς LNG το οποίο από σήμερα πλέει με ελληνική σημαία στις διεθνείς θάλασσες. Η ύψωση της ελληνικής σημαίας στο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Taichung στην Taiwan παρουσία του προξενικού λιμενάρχη του Τόκιο, Πλοιάρχου ΛΣ Γ. Μανδαλάκη.

Το «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» κατασκευάστηκε το 2021 στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα και διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κυβικών μέτρων. Σύμφωνα με την Capital Gas Ship Management, πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποδοτικό πλοίο νέας γενιάς εξοπλισμένο με κινητήρες τύπου XDF, συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος λίπανσης αέρα και αυξημένων ορίων πλήρωσης φορτίου (άνω του 99%) ενώ διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου. Η προηγμένη τεχνολογία και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που φέρει σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο στη δημιουργία του πράσινου στόλου της εταιρείας και στην δέσμευση της για βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Capital Gas Ship Management διαχειρίζεται ποντοπόρα πλοία μεταφοράς LNG και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κάθε πτυχή της διαχείρισης πλοίων. Διαχειρίζεται ένα στόλο 20 πλοίων LNG με συνολική μεταφορική ικανότητα που αγγίζει τα 3.4 εκατ. κυβικά μέτρα και συνολικό dwt 1.6 εκ. τόνους. Ο στόλος περιλαμβάνει πλοία της εισηγμένης στον Nasdaq, Capital Product Partners L.P. και πλοία υπό κατασκευή.

 

fvto

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...