Τρίτη
23 Απριλίου 2024

ΔΕΠΑ: Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε την πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

 

  • Η συναλλαγή έγινε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου, διασφαλίζοντας απολύτως ότι δεν παραβιάζεται το διεθνές πλαίσιο των κυρώσεων και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Σε συνέχεια συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ, κατόπιν συνεργασίας με την Gazprom, και είναι απολύτως ασφαλής.

 

Σε συνέντευξή του στις αρχές Απριλίου, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε δηλώσει ότι η απαίτηση Πούτιν να γίνονται οι πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι πολιτικός εκβιασμός που δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα.

 

Θα μπορούσε η Gazprom να πληρώνεται σε ευρώ και στη συνέχεια να τα μετατρέπει σε ρούβλια, θα είχε το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα, είχε προσθέσει.

 

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση είχε ήδη σχεδιάσει τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να διατηρηθεί η ομαλότητα στην αγορά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η χώρα μας προχωρήσει σε πληρωμή είχε σημειώσει πως είναι ξεκάθαρη η θέση των περισσότερων χωρών της Ευρώπης ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στους εκβιασμούς του Ρώσου προέδρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ακτωρ: Παραδόθηκε ο αυτοκινητόδρομος Καλλονή-Σίγρι – Τι περιλαμβάνει το έργο των 55 εκατ. ευρώ

Η Άκτωρ, μέλος του Ομίλου Intrakat, παρέδωσε σήμερα στο ελληνικό κράτος τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Καλλονή – Σίγρι της Λέσβου σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο, ...

Φόρτωση άρθρων...