Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Επιχειρήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπέγραψαν την Παρασκευή 9/12/2022 στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς και ο ομόλογός του στον Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η  ΔΕΠΑ θα συνδράμει τον Ο.Α.Κ. σε δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους, προκειμένου ο «Οργανισμός» να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και να επεκτείνει τις αναπτυξιακές του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς, σε επίπεδο Κρήτης.

Το Μνημόνιο αποτελεί καρπό των συστηματικών επαφών που είχαν οι δύο φορείς το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ανοίγει τον δρόμο, αρχικά για τη βελτίωση της ενεργειακής λειτουργίας του Ο.Α.Κ. και των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις του «Οργανισμού», αλλά και για μια σειρά ευρύτερων δράσεων που αφορούν τον «Ενεργειακό» κλάδο.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Ξιφαράς δήλωσε:

«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαθέτει μακρά εμπειρία στην υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ τελευταία δραστηριοποιείται συστηματικά και στις ΑΠΕ. Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την τεχνογνωσία με τον ΟΑΚ, έναν οργανισμό με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Κρήτης. Η καθαρή ενέργεια άλλωστε είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας εποχής και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε από κοινού και σε κλίμα συναντίληψης.»

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Α. Παπαδογιάννης, σημείωσε:

«Έγινε το επόμενο βήμα, βάσει του οποίου ξεκινά μια σημαντική συνεργασία, για τον Ο.Α.Κ.. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, είναι μια επιχείρηση που μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλουμε, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που μας δημιουργεί – κι εμάς στον «Οργανισμό» - η ενεργειακή κρίση. Ταυτόχρονα όμως,  μας ανοίγει και νέους δρόμους, για ακόμη πιο μεγάλες δραστηριότητες, σε μέλλοντα χρόνο, μέσω των οποίων ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, μπορεί να ισχυροποιήσει έτι περαιτέρω την θέση του», ανέφερε μετά την υπογραφή του «Μνημονίου Συνεργασίας», ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 260 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο - Π. Μυλωνάς Σημαντική ενίσχυση των οργανικών εσόδων

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αναλογούντα σε μετόχους της Τράπεζας διαμορφώθηκαν σε €246 εκατ. το Α΄ τρίμηνο 2023, με τα οργανικά κέρδη μετά φόρων να ενισχύονται σημαντικά, σε €2...

Β. Ψάλτης: Στον πυρήνα των προτεραιοτήτων της Alpha Bank ο τουρισμός - Πάνω απο 800 εκατ. οι εκταμιεύσεις το 2022

Δυναμικό «παρών» στο πλευρό επιχειρηματιών από τη Διοίκηση της Τράπεζας σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς με την έναρξη της σεζόν Σειρά επισκέψεων στη νησιωτική Ελλάδα, όπ...

Φόρτωση άρθρων...