Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Εξάρχου στο Bloomberg: Δημιουργούμε τη μεγαλύτερη μη συστημική τράπεζα

Επιχειρήσεις

Η Thrivest Holdings σκοπεύει να δημιουργήσει την μεγαλύτερη μη συστημική τράπεζα της χώρας, καλύπτοντας ένα κενό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του Αλέξανδρου Εξάρχου.

Η Thrivest έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, η οποία θα οδηγήσει σε συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη «δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα της Ελλάδας» ως συμπλήρωμα στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, όπως είπε στο Bloomberg ο Αλέξανδρος Εξάρχου, ένας εκ των ιδρυτών της Thrivest (σ.σ. μαζί με τους Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκο).

Σύμφωνα με τον κ. Εξάρχου η Τράπεζα της Ελλάδoς, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές έχουν καλωσορίσει τα σχέδια της επενδυτικής εταιρείας.

«Το όφελος από την ύπαρξη μιας αρκετά μεγάλης μη συστημικής τράπεζας χωρίς συστημικούς περιορισμούς είναι ότι θα μπορέσει να διευκολύνει αυτό που λείπει σήμερα στην ελληνική αγορά — τραπεζικές χρηματοδοτήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Εξάρχου.

Δεύτερη αύξηση κεφαλαίου

Μετά τη συγχώνευση Αττικής-Παγκρήτιας, «θα χρειαστεί άλλη μια αύξηση κεφαλαίου», είπε ο κ. Εξάρχου και συμπλήρωσε πως οι μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένης της Thrivest, θα συμμετάσχουν ισότιμα ​​στη δεύτερη αύξηση για τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πριν δεσμευτεί για συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, η Thrivest χρειάζεται να έχει και την δέσμευση των σημερινών μετόχων που να διασφαλίζει ότι «το παρελθόν της Αττικής έχει τελειώσει», είπε ακόμη ο κ. Εξάρχου, με επαρκή κεφάλαια «για να καθαρίσει όλη την κακή κληρονομιά του παρελθόντος. Όπως πρόσθεσε, μπορεί να χρειαστούν και πρόσθετα κεφάλαια ανάλογα με θα αντιμετωπίσει η Αttica Bank το ζήτημα των κόκκινων δανείων, δήλωσε ακόμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κ. Ξιφαράς: Η ΔΕΠΑ πρωταγωνιστεί στον εθνικό σχεδιασμό για την ενεργειακή μετάβαση

Για τις προκλήσεις στη διεθνή και την εγχώρια αγορά φυσικού αερίου, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο νέο ενεργειακό τοπίο, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ετ...

Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργοποιείται ξανά το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξ...

Φόρτωση άρθρων...