Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΕΡΓΟΣΕ: Έναρξη ανοικτής διαδικασίας επιλογής Τεχνικού Συμβούλου για την υλοποίηση των έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου

Ξεκινά η ανοικτή διαδικασία επιλογής Τεχνικού Συμβούλου για τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή Αναδόχου για την ανάθεση Σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη της ΕΡΓΟΣΕ στην υλοποίηση των διαδικασιών διαγωνισμού επιλεγμένων έργων με Ανταγωνιστικό  Διάλογο και των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών και δράσεων» συνολικής  εκτιμώμενης αξίας 7.201.240,20€ (χωρίς Φ.Π.Α.), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (Α’ 147).

Το αντικείμενο του Τεχνικού Συμβούλου περιλαμβάνει την υποστήριξη του Αναθέτοντος Φορέα καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών των έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, σε θέματα αξιολόγησης μελετών, επιλογής τεχνικών μελετητικών λύσεων και σύνθεσης αυτών, καθώς και για την υποστήριξη στην εκπόνηση των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών.

Πρόκειται για τα έξι κομβικά έργα που θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της διασυνοριακής διασύνδεσης της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη σύνδεση των βασικών λιμένων της χώρας με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Είναι τα έργα που αφορούν τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καβάλας μέσω της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Τοξοτών (ανατολική σιδ. Εγνατία) καθώς και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης  με το Ορμένιο και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

 

Οι υπηρεσίες του Τεχνικού Συμβούλου που θα ενισχύσουν την ικανότητα υλοποίησης των έργων, περιλαμβάνουν την υποστήριξη του Αναθέτοντος Φορέα:

 

  • Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης των λύσεων από τους υποψηφίους.
  • Κατά την τεχνική αξιολόγηση των λύσεων που θα προταθούν από τους υποψήφιους ανάδοχους.
  • Στην επεξεργασία και επιλογή τεχνικών λύσεων και στη σύνθεση αυτών ώστε να προκύψει η βέλτιστη λύση, για την οποία οι υποψήφιοι θα υποβάλουν την τελική τους προσφορά.
  • Στην αξιολόγηση πάσης φύσεως αιτημάτων των υποψηφίων που αφορούν τεχνικά θέματα.
  • Στην παρακολούθηση και εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος του ανταγωνιστικού διαλόγου
  • Στην εκπόνηση υποστηρικτικών μελετών (μελέτες κτηματολογίου, μελέτες σκοπιμότητας και ανάλυσης κόστους οφέλους, περιβαλλοντικών μελετών κ.α.):

 

Σημειώνεται ότι κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής. Η επιλογή του Αναδόχου, θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 264 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 22η Ιουνίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε: «Η ΕΡΓΟΣΕ έχει επιλέξει να πλαισιώσει το δικό της έμπειρο προσωπικό με εξειδικευμένους συμβούλους σε όλα τα στάδια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, για τη βέλτιστη υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αυτών των έργων. Η επιλογή Τεχνικού Συμβούλου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς θα ενισχύσει την ικανότητα υλοποίησης των έξι κομβικών έργων που θα ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας».

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ Τέρνα: Προσωρινός ανάδοχος στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο του ΒΟΑΚ - Πολλαπλά τα οφέλη για τον Όμιλο και τους μετόχους

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνει, σε συνέχεια και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ...

Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργοποιείται ξανά το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξ...

Φόρτωση άρθρων...