Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο» φως στην απόκτηση της Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos

Επιχειρήσεις

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2023, σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, ενέκρινε τη συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την Mytilineos επί της εταιρίας Imerys Βωξίτες Ελλάδος.  

Η Mytilineos ηγείται του ομώνυμου oμίλου επιχειρήσεων, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται ιδίως στους τομείς της μεταλλουργίας, της ενέργειας και των κατασκευών. H Imerys Βωξίτες δραστηριοποιείται στη εξόρυξη και εμπορία βωξίτη.

Η υπό κρίση συγκέντρωση, όπως αναφέρει η Επιτροπή , έχει κάθετη διάσταση και αφορά επιμέρους σχετικές αγορές που εντάσσονται στην παραγωγή και εμπορία βωξίτη και αλουμίνας.

Κατά την κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η συγκέντρωση δεν θα επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών, κι ως εκ τούτου δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: Σε εμπορική λειτουργία η μονάδα 200MW για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας

Η MYTILINEOS σε κοινοπραξία με τη GE Vernova ολοκλήρωσαν την κατασκευή της νέας μονάδας προσωρινής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με φυσικό αέριο στο Δουβλίνο, εντός του υφιστάμεν...

Κτηματολόγιο: Μόνο ψηφιακά οι αιτήσεις από την Τετάρτη του Πάσχα σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά & Λαγκαδά

Μόνο ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gov.gr και ktimatologio.gr θα πραγματοποιείται, από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, η υποβολή αιτήσεων στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης και τα Υπ...

Φόρτωση άρθρων...