Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Εθνικό asset αλλά και «χρυσοτόκος όρνιθα» για τους μετόχους του ο ΟΠΑΠ

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει μετά το 2019 από τον ΟΠΑΠ, 2,344 δισ. ως εισφορά επί των καθαρών εσόδων των παιγνίων και άλλα 382,184 εκατ. ευρώ σε εταιρικούς φόρους

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ κατά το α΄ εξάμηνο του έτους απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι ο Οργανισμός, ακολουθώντας μια απόλυτα επιτυχημένη εμπορική πολιτική, ξέρει να φέρνει αποτελέσματα, αφήνοντας ικανοποιημένους τους παίκτες, τους μετόχους, την κοινωνία αλλά και το... Ελληνικό Δημόσιο. 

Τα έσοδα προ εισφορών κατά το α΄ εξάμηνο έσπασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ (διαμορφώθηκαν στα 1,025 δισ. ευρώ), ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 224,4 εκατ. ευρώ. Με τη... φόρα που έχει πάρει ο Οργανισμός αναμένεται να σημειώσει νέο ρεκόρ κερδοφορίας φέτος.

Τα κέρδη ρεκόρ αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη φοροδοτική ικανότητα του Οργανισμού,  από τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει μετά το 2019 2,344 δισ. ως εισφορά επί των καθαρών εσόδων των παιγνίων και άλλα 382,184 εκατ. ευρώ σε εταιρικούς φόρους.

Επιπλέον, ο Οργανισμός έχει επιστρέψει στους παίκτες κέρδη άνω των 2,5 δισ. ευρώ, αφήνοντας ένα ξεχωριστό αποτύπωμα μέσα από την ευρεία γκάμα παιχνιδιών που διαθέτει.

Ταυτόχρονα, δεν αφήνει ποτέ... παραπονεμένους τους μετόχους, οι οποίοι φέτος θα εισπράξουν προμέρισμα 1,00 ευρώ ανά μετοχή, ενώ έχει επιστρέψει δεκάδες εκατομμύρια μέσω μερισμάτων, προμερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου. 
  

 Εκτός από τα μετρήσιμα οικονομικά μεγέθη που αφορούν την Εφορία, τους παίκτες και τους μετόχους, ο ΟΠΑΠ αποτελεί ανεκτίμητη αξία για την κοινωνία, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή στήριξης του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο ΟΠΑΠ είναι σήμερα η εταιρεία με τη δεύτερη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ταυτόχρονα βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις από πλευράς συνεισφοράς και προσφοράς στην εθνική οικονομία και την κοινωνία. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια "χρυσοτόκο όρνιθα" που "γεννά" διαρκώς χρήμα και υπεραξίες για τους μετόχους και τους παίκτες, αλλά ταυτόχρονα συνιστά εθνικό asset, αποφέροντας σημαντικούς πόρους στον κρατικό προϋπολογισμό και στην κοινωνία. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) : Πρώτη θετική ένδειξη το α΄ τρίμηνο του 2024 για τους εφετινούς στόχους

«Τα μεγέθη του α’ τριμήνου συνιστούν ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων που επιβεβαιώνουν την επίτευξη ή ακόμα και την υπέρβαση των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειρα...

Φόρτωση άρθρων...