Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Eurobank: Στο 1,6 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior ομόλογο – Στο 5,875% το τελικό επιτόκιο - Αντλεί 500 εκατ. ευρώ

Επιχειρήσεις
Tags: Eurobank

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank, με την έκδοση να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και να συναντά ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές.

Το τελικό επιτόκιο ορίστηκε στο 5,875% και αρκετά χαμηλότερα από το αρχικό επιτόκιο το οποίο είχε διαμορφωθεί στο 6,25%.

Η τράπεζα αντλεί τελικά 500 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι προσφορές ξεπέρασαν το 1,6 δισ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι πάνω από τρεις φορές την έκδοση.

Πρόκειται για έκδοση senior preferred τίτλο, 6NC5, δηλαδή εξαετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα πέντε έτη.

Η τράπεζα έδωσε εντολή σε Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Societe Generale να «τρέξουν» την έκδοση, η οποία, σημειωτέον, αξιολογείται με Βa1 με θετικό outlook από Moody’s, BB- με θετικό outlook από S&P και BB με σταθερό outlook από τον οίκο Fitch.

Η επιτυχημένη αυτή έξοδος της Eurobank στις αγορές ήρθε σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει αποδειχθεί πολύ ισχυρό. Και αυτό έπειτα από την πλήρη αποεπένδυση του ΤΧΣ τον Οκτώβριο από τη συστημική τράπεζα, η οποία και άνοιξε τον "χορό" των ιδιωτικοποιήσεων και για τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Επίσης, ήρθε τη στιγμή που η Ελλάδα έχει λάβει επενδυτική βαθμίδα από τρεις από τους πέντε οίκους τους οποίους αναγνωρίζει η ΕΚΤ (DBRS, S&P, Scope Ratings) και πιθανότατα να ακολουθήσει και ο τέταρτος σε λίγες μέρες ( Fitch, 1η Δεκεμβρίου), ενώ η Moody's ήδη βαθμολογεί από τον Σεπτέμβριο τις καταθέσεις της Eurobank με επενδυτική βαθμίδα.

Παράλληλα το περιβάλλον γύρω από τα ελληνικά ομόλογα παραμένει ευνοϊκό, με την πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων συνεχίζει να είναι ισχυρή με την απόδοση του 10ετούς να έχει υποχωρήσει στο 3,768% (από περίπου 4,6% στις αρχές του έτους) και το spread να κινείται στις 119 μονάδες βάσης (από 235 μ.β στις αρχές του 2023).

Τα κεφάλαια που άντλησε η Eurobank θα αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της κάλυψης των στόχων MREL, στις αρχές του 2023 η Eurobank ολοκλήρωσε την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ με τοκομερίδιο 7%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κτηματολόγιο: Μόνο ψηφιακά οι αιτήσεις από την Τετάρτη του Πάσχα σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά & Λαγκαδά

Μόνο ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gov.gr και ktimatologio.gr θα πραγματοποιείται, από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, η υποβολή αιτήσεων στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης και τα Υπ...

Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) : Πρώτη θετική ένδειξη το α΄ τρίμηνο του 2024 για τους εφετινούς στόχους

«Τα μεγέθη του α’ τριμήνου συνιστούν ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων που επιβεβαιώνουν την επίτευξη ή ακόμα και την υπέρβαση των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειρα...

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 233 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 16,5%

Στα 0,21 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα εξομαλυμένα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς το α’ τρίμηνο του 2024, έναντι 0,15 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθη...

Φόρτωση άρθρων...