Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

Eurobank: Υπέγραψε MoU με την ινδική NPCI International για στρατηγική συμμαχία στα διεθνή εμβάσματα

Επιχειρήσεις
Tags: Eurobank

Η NPCI International Payments Limited (NIPL), θυγατρική εταιρεία της National Payments Corporation of India (NPCI), και η Eurobank Α.Ε. υπέγραψαν  Πρακτικό Συνεργασίας (MoU) με στόχο τη βελτίωση των διασυνοριακών πληρωμών με τη χρήση της τεχνολογικής υποδομής UPI (Unified Payments Interface). Η συμφωνία έχει στόχο να βελτιώσει δραστικά τη διαδικασία των διεθνών μεταφορών χρημάτων, με ειδική εστίαση στην απλοποίηση των χρηματικών εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Ινδία.

Το MoU υπογράφηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί από τον κ. Ritesh Shukla, CEO της NIPL, και τον κ. Φωκίωνα Καραβία, CEO της Eurobank, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, της κας Μάιρας Μυρογιάννη, Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου του Enterprise Greece, και του κ. Sanjay Tugnait, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Fairfax Digital Services.

Η υπογραφή του ΜoU θεμελιώνει μια στρατηγική συμμαχία, όπου και οι δύο πλευρές θα συνεργάζονται αποτελώντας σημείο επαφής για την πραγματοποίηση συναλλαγών Διεθνών Εμβασμάτων από την Ελλάδα προς την Ινδία. Θα διαχειρίζονται επίσης την εκκαθάριση των συναλλαγών, τη λογιστική συμφωνία και την επίλυση διαφορών για κάθε χώρα αντίστοιχα. Αυτή η πρωτοβουλία θα καταστήσει την Ελλάδα ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που δίνουν τη δυνατότητα στην ινδική διασπορά που διαμένει στη χώρα για ταχεία και ευχερή αποστολή χρημάτων προς την Ινδία, χρησιμοποιώντας την υποδομή του συστήματος UPI.

Ο Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική συνεργασίας με την NPCI International για την αξιοποίηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας UPI στα εμβάσματα από την Ελλάδα προς την Ινδία. Οι χρηματικές αποστολές μέσω UPI θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ινδική κοινότητα στην Ελλάδα. Η στρατηγική συνεργασία με την NPCI International εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική δέσμευση της Eurobank να αποτελέσει την τράπεζα επιλογής για επιχειρήσεις από την Ινδία που επιδιώκουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, ως σημείο εισόδου για τη δραστηριότητά τους στην Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sanjay που μας έφερε σε επαφή με την NPCI International και για τη συμβολή του στη σύναψη του MoU".

Ο Ritesh Shukla, CEO της NIPL, δήλωσε: "Αυτή η στρατηγική συμμαχία με την Eurobank σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην επέκταση των τεχνολογιών πληρωμών που έχουν αναπτυχθεί στην Ινδία πέρα ​​από τα σύνορά μας. Αναδεικνύει την ευελιξία και τη δύναμη του UPI στο διεθνές χρηματοοικονομικό τοπίο, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ινδίας-Ελλάδας μέσω της βελτίωσης της ροής των εμβασμάτων. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την παροχή καινοτόμων και πελατοκεντρικών λύσεων, που συνιστούν μέτρο σύγκρισης στον τομέα των διεθνών συστημάτων πληρωμών και ενισχύουν το όραμά μας για ένα κόσμο με μεγαλύτερη διασύνδεση και περισσότερη συμπερίληψη στο χρηματοοικονομικό τομέα".

Νέες ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας - Ινδίας

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Modi, στο Νέο Δελχί, οι δύο ηγέτες επεξεργάσθηκαν μια πολύ σημαντική συμφωνία για τη μετανάστευση και την κινητικότητα. Επιπλέον, εντοπίστηκαν αρκετές νέες ευκαιρίες για να εμπλουτισθεί η συνεργασία των δύο χωρών.

Στον τομέα της γεωργίας υπάρχουν αρκετές δυνατότητες στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας και οι δύο χώρες λαμβάνουν μέτρα για την εφαρμογή των συμφωνιών που υπογράφηκαν σε αυτόν τον τομέα πέρυσι. Έχουν, επίσης, εστιάσει στην ενίσχυση της συνεργασίας σε άλλους τομείς όπως η φαρμακοβιομηχανία, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, η τεχνολογία, η καινοτομία, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και το διάστημα, ενώ συζητήθηκε και η σύνδεση των νεοφυών επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντίνος Μπενρουμπή (ΜΕΤΚΑ): Θα δικαιωθούμε πλήρως για την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου

Την αισιοδοξία του, ότι η απόφαση του Ομίλου Μυτιληναίου για απόσχιση των κλάδων κατασκευών και παραχωρήσεων πριν από ένα περίπου χρόνο, θα αποδειχθεί ορθή, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος...

Π. Μυλωνάς: Η Εθνική θα επενδύσει στον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό των Ελλήνων

Τον κρίσιμο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι τράπεζες στην ενίσχυση του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού στην Ελλάδα, επισήμανε ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθν...

Φόρτωση άρθρων...