Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Νέα μεγέθη ρεκόρ για τη Mytilineos

Επιχειρήσεις
Tags: Mytilineos

Χθες η Mytilineos ανακοίνωσε νέα μεγέθη ρεκόρ για το α΄ εξάμηνο του έτους, τα οποία δείχνουν ότι ο όμιλος βγάζει... φωτιές!

Η εισηγμένη, με κεφαλαιοποίηση άνω των 5 δισ. ευρώ, δικαιολογεί πλήρως την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται. Η αγορά διατηρούσε θετικές προσδοκίες για τα μεγέθη της Mytilineos, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 268 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο, έναντι 166 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022 (αύξηση 61%). Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 438 εκατ. ευρώ έναντι 293 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (αύξηση 49%), ενώ ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 17% και έκλεισε στα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, φέτος τα λειτουργικά κέρδη θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, Ο όμιλος πέτυχε την ιστορικά καλύτερη επίδοση του με οδηγό τον κλάδο της Ενέργειας. λόγω της συνεισφοράς της M Renewables (ΑΠΕ Ελλάδας και εξωτερικού), αλλά και των αυξημένων προμηθειών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε ότι "οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις στο α’ εξάμηνο του 2023 επιβεβαιώνουν, για μία ακόμα φορά, την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της MYTILINEOS απέναντι στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς", Παράλληλα, προανήγγειλε νέα κίνηση στο μέτωπο των εξαγορών αλλά και επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή γαλλίου.

Σε σχέση με τις μηδενικές τιμές ενέργειας, ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε πως είναι ένα φαινόμενο που δεν θα αλλάξει σύντομα και τόνισε την ανάγκη της αποθήκευσης ενέργειας. Μάλιστα, επεσήμανε πως το πλεονέκτημα για τον όμιλο είναι η εταιρεία "Αλουμίνιον της Ελλάδος", η οποία λειτουργεί σαν "μπαταρία" και όσο αυξάνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόσο θα υπάρχουν μέρες που οι τιμές της ενέργειας θα είναι μηδενικές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εστίαση στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και όχι σε παράλογες προωθητικές κινήσεις

Απέναντι στον ανταγωνισμό «στάθηκε» για τελευταία φορά σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αφού όπως είναι γνωστό αποχωρεί από τη θέση του στο τέλος Ιουνίου. Α...

Ευ. Μυτιληναίος στον Κύκλο Ιδεών: Ορόσημο για τη χώρα το 2032 - Το momentum για την Ελλάδα είναι θετικό

Το momentum για την Ελλάδα είναι θετικό, σε αντίθεση με το αρνητικό περιβάλλον στην Ευρώπη, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ...

Φόρτωση άρθρων...