Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

H Premia για τη συμφωνία με την Alpha Bank για το "Skyline"

Επιχειρήσεις
Tags: Premia

Η Premia Properties A.E.E.A.Π. («PREMIA») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 04.02.023 υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία για τη μεταβίβαση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skyline Real Estate Single Member S.A. («Skyline») από την Alpha Group Investments Ltd του Ομίλου ALPHA BANK, στο επενδυτικό σχήμα «P & E INVESTMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» («Επενδυτική Κοινοπραξία»).

Η PREMIA μετέχει στην Επενδυτική Κοινοπραξία με ποσοστό 25% ενώ με 75% συμμετέχει  ο Όμιλος DIMAND. Η Επενδυτική Κοινοπραξία θα αποκτήσει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της Skyline, η οποία θα είναι ο ιδιοκτήτης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων, και η ALPHA BANK θα διατηρήσει συμμετοχή 35%. Επίσης, η ALPHA BANK θα υποστηρίξει χρηματοδοτικά το Skyline μέσω μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ύψους έως €240 εκατ.

Ο Ηλίας Γεωργιάδης Πρόεδρος του Δ.Σ. της PREMIA PROPERTIES ανέφερε: «Η συμφωνία απόκτησης ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων με προοπτικές υψηλής κερδοφορίας ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζει η PREMIA. Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία με την DIMAND με την οποία διατηρούμε στρατηγική συνεργασία και με την ALPHA BΑΝΚ η οποία παραμένει ως μέτοχος στο Skyline και επίσης χρηματοδοτεί το εγχείρημα. Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του SKYLINE project το οποίο είναι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.».

Ο Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Η PREMIA μέσω της συμμετοχής της στην εταιρεία SKYLINE επιδιώκει την ενίσχυση της κερδοφορίας της και την εδραίωση ηγετικού ρόλου στην ελληνική επενδυτική αγορά real estate. Ο ρόλος της PREMIA στο διοικητικό σχήμα θα είναι ενεργός με στόχο να συμβάλει στην επιτυχία του μεγαλύτερου project μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη επένδυση θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των θεμελιωδών μεγεθών της PREMIA και στη δυναμική της ανάπτυξη την επόμενη πενταετία.».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεντρική Οδός: Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65 από ΑΘΕ έως και Καλαμπάκα

Παραδόθηκαν σε κυκλοφορία την Τρίτη από την «Κεντρική Οδό» νέα τμήματα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65, που κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ...

Mytilineos: Στην αφετηρία για την είσοδο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Παραμένει στο ελληνικό

Το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών, εξετάζει η Mytilineos. Όπω...

Φόρτωση άρθρων...