Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ηγετικός ρόλος στην αγορά του φυσικού αερίου

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση των προοπτικών της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη ΔΕΘ.

Η εταιρεία θα συμβάλλει στη μετατροπή της Βορείου Ελλάδος σε ενεργειακό κόμβο μέσω του αγωγού ΤΑΡ που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και του IGB, που υλοποιείται.

Επιπλέον, η κατασκευή του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, θα βοηθήσει για τη μεταφορά του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το στέλεχος σε θέματα ανάπτυξης και στρατηγικής, Γιώργος Πολυχρονίου, αναφέρθηκε στην είσοδο της εταιρείας, στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας με "πράσινο" χαρτοφυλάκιο άνω των 200 MW μέσω συμμετοχής σε φωτοβολταϊκά πάρκα της Δυτικής Μακεδονίας, στην απόκτηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έως 500 MW, αλλά και στην ανάπτυξη του υδρογόνου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όμιλος EPSILON NET: Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της Ελλάδας, διακρίνεται για 10η συνεχή χρονιά στα Best Workplaces Hellas!

O Όμιλος EPSILON NET αναδείχθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Great Place...

Κτηματολόγιο: Προχωράει η διαδικασία διόρθωσης θέσης και ορίων ακινήτων σε περιοχές της Λευκάδας

Από την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 οι πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των ακινήτων σε περιοχές της Λευκάδας, μπορούν να παραλαμβάνο...

Φόρτωση άρθρων...