Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Η εξέλιξη της παραγγελίας «μαμούθ» των 46 νέων αεροσκαφών της AEGEAN

Επιχειρήσεις
Tags: AEGEAN

Ως «μεταβατική περίοδος» για την αναδιάρθρωση του στόλου αεροσκαφών του ομίλου της AEGEAN θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2022.

Αυτό, λόγω της αναμενόμενης παραλαβής μεγάλου αριθμού αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α320 NEO για την AEGEAN (οι εκτιμήσεις αναφέρονται σε 12 μέχρι το τέλος του έτους) και της αναδιάρθρωσης του στόλου αεροσκαφών της Olympic Air (από αεροσκάφη τύπου Q400 σε ΑΤR72-600).

Έως το τέλος της φετινής χρονιάς, η AEGEAN, η οποία στα τέλη του 2021 διέθετε 9 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 neo, εκτιμάται ότι θα παραλάβει 12 νέα αεροσκάφη το 2022, 7 το 2023 και 9 το 2024, με ορίζοντα 46 έως το 2026.

Η έλευση των νέων, πιο αποδοτικών αεροσκαφών αναμένεται να συντελέσει στη βελτίωση του μοναδιαίου κόστους, ιδιαίτερα από το πρώτο εξάμηνο του 2023, όπου το μεγαλύτερο μέρος του στόλου θα αποτελείται από αεροσκάφη, είτε νέας τεχνολογίας, είτε με νέους πιο ανταγωνιστικούς συμβατικούς όρους χρήσης.

Οι κινητήρες νέας τεχνολογίας επιφέρουν μείωση 15% ανά πτήση όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου και 19%-23% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανά επιβατική θέση, σε σχέση με τα αεροσκάφη Airbus ceo προηγούμενης γενιάς.

Σημειώνεται ότι, στα τέλη του 2021, ο στόλος του ομίλου της AEGEAN αριθμούσε 65 αεροσκάφη, εκ των οποίων 50 jet για λογαριασμό των AEGEAN και AEGEAN Cyprus και 15 turboprops για την Olympic Air.

Tο 2021, ο όμιλος της AEGEAN παρέλαβε 1 αεροσκάφος Airbus A321 neo και 1 αεροσκάφος ATR 72-600. Συνολικά από τα τέλη του 2019 και έως τα τέλη του 2021, η AEGEAN παρέλαβε 9 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 neo.

15 εκατ. διαθέσιμες θέσεις το 2022 και 8 βάσεις  

Σχετικά με πρόγραμμα του 2022, η AEGEAN θα διαθέσει συνολικά 15 εκατ. θέσεις, επιχειρώντας από 8 βάσεις.

Για τους επόμενους μήνες της θερινής περιόδου, η AEGEAN συνεχίζει τη σταδιακή αύξηση χωρητικότητας, με τελικό στόχο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να έχει οριακά μεγαλύτερα επίπεδα χωρητικότητας σε χιλιομετρικές θέσεις συγκριτικά με το 2019, με τη θετική συμβολή της αυξημένης χωρητικότητας από τη βάση της Θεσσαλονίκης, αλλά και από τα δυο κύρια αεροδρόμια της Κρήτης.
Συνολικά, η εταιρεία θα επιχειρεί από τις 8 συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε 133 προορισμούς σε 41 χώρες με τακτικές, αλλά και ναυλωμένες πτήσεις.

Μετά και την προσθήκη της Φλωρεντίας και του Μπάρι, οι προορισμοί της Ιταλίας στους οποίους επιχειρεί η AEGEAN έφτασαν τους 8 (Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια, Βενετία, Κατάνια, Νάπολη, Φλωρεντία, Μπάρι).

Αντίστοιχα, μετά την προσθήκη του αεροδρομίου της Κολωνίας, οι προορισμοί της Γερμανίας ανήλθαν σε 12 (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Αμβούργο, Βερολίνο, Αννόβερο, Νυρεμβέργη, Κολωνία, Καρλσρούη/Μπάντεν-Μπάντεν, Μίνστερ Όσναμπρικ, Φριντρισχάφεν).

Τέλος, με την προσθήκη του Μπιλμπάο, οι προορισμοί που εξυπηρετεί στην Ιβηρική χερσόνησο έφτασαν τους 8 (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Μάλαγα, Ίμπιζα, Μπιλμπάο, Λισαβώνα, Πόρτο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καραβίας στον Κύκλο Ιδεών: Οι επενδύσεις κεντρικό ζήτημα για την ελληνική οικονομία

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ασφαλώς έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί την οικονομία και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει ανάγκη για τα επόμενα χρόνια.Το επιβεβαιώνουν άλλ...

Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εστίαση στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και όχι σε παράλογες προωθητικές κινήσεις

Απέναντι στον ανταγωνισμό «στάθηκε» για τελευταία φορά σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αφού όπως είναι γνωστό αποχωρεί από τη θέση του στο τέλος Ιουνίου. Α...

Φόρτωση άρθρων...