Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Η WIND Ελλάς οργανώνει ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ανάφης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η WIND Ελλάς, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε διαδικτυακή ενημέρωση της σχολικής κοινότητας του ακριτικού νησιού της Ανάφης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Η δράση είναι σε πλήρη συνέπεια με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της WIND «25 στόχοι για το 2025» και έχει ως στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία του υπεύθυνου ψηφιακά πολίτη του αύριο.   Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν δυο ενημερώσεις, μία για τους μαθητές δημοτικού και μία για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ειδικοί της Δίωξης μίλησαν στους μαθητές και συζήτησαν για την ασφάλεια στον διαδικτυακό κόσμο, τη σημασία διασφάλισης της ιδιωτικότητας και της διαδικτυακής φήμης και έδειξαν συγκεκριμένα παραδείγματα και τρόπους υιοθέτησης ενός  ασφαλούς διαδικτυακού τρόπου συμπεριφοράς, αποφυγής πιθανών κινδύνων (όπως cyberbullying, sexting, διαδικτυακά παιχνίδια, εθισμός), τρόπους προστασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρθηκαν στα δικαιώματα και στις αξίες που πρέπει να υπάρχουν και στον ψηφιακό κόσμο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα σε συνεργασία με την WIND Ελλάς ενημερώνουμε τους μαθητές της ακριτικής Ανάφης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και ευελπιστούμε να συμβάλουμε στο να δομήσουμε υπεύθυνους και ενημερωμένους ψηφιακούς πολίτες του μέλλοντος.» σχολίασε εκπρόσωπος της Διεύθυνσης της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Ευχαριστούμε τη WIND που στέκεται με συνέπεια κοντά στη σχολική κοινότητα του νησιού και το τμήμα του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την καίρια ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας του Διαδικτύου. Στόχος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να καθοδηγούμε τα παιδιά στον φυσικό κόσμο αλλά και να τα προετοιμάζουμε για την συμμετοχή τους στον διαδικτυακό κόσμο, ώστε να μπορούν να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια.» δήλωσε ο κύριος Αθανάσιος Βάρσος, εκπαιδευτικός στο σχολείο της Ανάφης.

 

Η WIND είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα που από το 2010 αναγνώρισε την ανάγκη να παρέχει σε γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και παιδιά συστηματική ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνολογίες. Η ψηφιακή συνδεσιμότητα, ανέφερε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND Ελλάς, «είναι δικαίωμα όλων των παιδιών, και εμείς στη WIND ενισχύουμε την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο και συμβάλλουμε στην ασφαλέστερη χρήση του. Η σημερινή ενημέρωση γίνεται με στόχο να εξασφαλιστεί η ψηφιακή ασφάλεια των νέων στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη ψηφιακή κοινωνία, διατηρώντας τον σεβασμό στις αξίες που διέπουν τον φυσικό κόσμο και online».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργοποιείται ξανά το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξ...

Φόρτωση άρθρων...