Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Λάμψη μικρασιατικού ελληνισμού με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας

Επιχειρήσεις

Η Εθνική Τράπεζα, πιστή στη διαχρονική της δέσμευση να υποστηρίζει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, συμμετέχει φέτος ως Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη – Ξεριζωμός – Καταστροφή – Δημιουργία» που παρουσιάζεται από το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εγκαινιάστηκε χθες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από 1.000 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες, που ζωντανεύουν την ακμή του ελληνισμού πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923, καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση πολλών χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταξίδι στο χρόνο, το οποίο πραγματοποιείται μέσα από τρεις ενότητες και περιγράφεται μέσα από μεγάλο πλήθος τεκμηρίων, όπως έργα τέχνης, εικόνες, πολεμικά και προσωπικά κειμήλια, αρχειακό και κινηματογραφικό υλικό.

Η Εθνική Τράπεζα τιμά και στηρίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επακόλουθη οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση χιλιάδων προσφύγων, ως πηγή έμπνευσης για τη χαρακτηριστική ανθεκτικότητα και το δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων, απέναντι ακόμη και σε μεγάλες ιστορικές αντιξοότητες.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργοποιείται ξανά το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξ...

Επίσκεψη Ευάγγελου Μυτιληναίου στον Καναδά - Συναντήσεις με Μητσοτάκη-Τριντο και Πρεμ Γουάτσα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Καναδά, όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών, στο πλαίσιο ε...

Φόρτωση άρθρων...