Τρίτη
30 Απριλίου 2024

«Μέλι» στάζουν για τις ελληνικές τράπεζες οι Goldman Sachs και Citigroup

«Τρελαμένες» για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές εμφανίζονται οι κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, Goldman Sachs και Citigroup, οι οποίες με τις εκθέσεις τους τροφοδοτούν το success story της χώρας μας, αλλά και του εγχώριου τραπεζικού κλάδου.

Ειδικότερα:

Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση για αγορά των Ελληνικών τραπεζικών τίτλων, επισημαίνοντας ότι σημείωσαν μεγάλη βελτίωση στα stress tests της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, σε σχέση με το 2021. ΟΙ αμερικανικός τραπεζικός οίκος δίνει σύσταση για αγορά της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, καθώς φαίνεται να έχει υψηλότερο δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων σε ένα δυσμενές σενάριο, ενώ προτείνει αγορά και για τις Πειραιώς και Alpha Bank, οι οποίες προσφέρουν δύο από τους ισχυρότερoυς συνδυασμούς βελτίωσης του δείκτη αποδοτικότητας RοTE, του δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων και την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ διαπραγματεύονται χαμηλότερα από τη δίκαιη τιμή τους σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες στην Ευρώπη.

Η G.S. επισημαίνει ότι σε σχέση με το προηγούμενο stress test του 2021 οι ελληνικές τράπεζες πραγματοποίησαν πολύ ισχυρή βελτίωση σε επίπεδο βασικών εποπτικών κεφαλαίων σε ένα δυσμενές σενάριο με αύξηση κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες (στο 11,2% από 7,2% πριν). Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι μεταξύ των αναδυόμενων ευρωπαϊκών ομολόγων, μόνο η Ιταλία είναι σε υψηλότερη θέση με αύξηση 4,5%. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, οι Ελληνικές τράπεζες το 2025, με βάση το δυσμενές σενάριο, ο δείκτης των βασικών εποπτικών κεφαλαίων θα διαμορφωθεί στο 14,5% για την Εθνική, στο 12,2% για τη Eurobank, στο 9,1% για την Πειραιώς και στο 8,9% για την Alpha Bank.

Η Citigroup εμφανίζεται "ταύρος" για τις Ελληνικές τραπεζικές μετοχές, καλώντας τους επενδυτές να τις αγοράσουν, καθώς οι επιδόσεις τους είναι... αστρικές. Στο σχετικό report, ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος επισημαίνει ότι οι Ελληνικές τράπεζες έχουν καταγράψει εκπληκτικές επιδόσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ θα συνεχίσουν να κινούνται σε θετική πορεία, λόγω της αναβάθμισης της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα, της επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της υψηλής λειτουργικής κερδοφορίας και της διανομής υψηλών μερισμάτων.

Η Citigroup δίνει και νέες τιμές-στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα, η νέα τιμή για τις Eurobank και Alpha Bank ανεβαίνει στα 2,00 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,70 και 1,75 ευρώ αντίστοιχα, που ήταν πριν. Για την Εθνική ο πήχυς ανεβαίνει στα 6,00 ευρώ από 4,00 ευρώ που ήταν πριν, ενώ για την Πειραιώς στα 4,00 ευρώ από 3,00 ευρώ. Όσο για τις μερισματικές αποδόσεις, η Citigroup εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στο 3,8% για τη Eurobank, στο 3,3% για την Εθνική, στο 3% για την Alpha Bank και στο 1,7% για την Πειραιώς. Ιδίως για την Πειραιώς, η Citi, αναφέρει ότι παρουσιάζει... αστρική επίδοση, καθώς τους τελευταίους 12 μήνες έχει ενισχυθεί πάνω από 300%!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...