Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

ΜETLEN (Μυτιληναίος): Είσοδο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας με το βλέμμα στο LSE

Σχέδιο απανωτών deals στην Bρετανία σχεδιάζει ο όμιλος - Ti δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Telegraph

Επιχειρήσεις
Tags: ΜETLEN

Ισχυρές βάσεις στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας ενόψει της εισόδου στην αγορά του Λονδίνου χτίζει η METLEN, σχεδιάζοντας επέκταση στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Το επόμενο βήμα, με το οποίο θα σφραγίσει την δεκαετή παρουσία της εταιρείας στην Αγγλία στους τομείς των ΑΠΕ και των υποδομών, αποκάλυψε με συνέντευξή του στην Telegraph ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, λίγες μέρες μετά την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας που αποκαλύπτει το διεθνές όραμα του ομίλου.

Όπως δήλωσε, η φιλοδοξία του να διεισδύσει  στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου και να μπει μέσα στα βρετανικά νοικοκυριά πηγάζει από την πεποίθηση ότι υπάρχουν μεγάλα κέρδη που προκύπτουν από την ενεργειακή μετάβαση. «Ας μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας και του Octopus, έχουν γίνει μεγάλες ως αποτέλεσμα της ενεργειακής μετάβασης, και είμαστε ακόμα στη μέση» ανάφερε ο επικεφαλής της ελληνικής μεταλλουργικής και ενεργειακής εταιρείας.

Ορισμένες όπως είπε εταιρείες, θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά ενέργειας και κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τη θέση τους, όπως συνέβει κατά την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης που οι εταιρείες προμήθειας στην Αγγλία χρεοκόπησαν καθώς δεν άντεξαν την έκρηξη τιμών του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen σχεδιάζει όπως είπε μια σειρά από γρήγορα ντιλς το επόμενο διάστημα, με στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχες βρετανικές εταιρείες και έπλεξε  το εγκώμιο των Αγγλικών εταιρειών Octapus και Ovo που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Για τα Βρετανικά utilities

«Θαυμάζω την Octopus και πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε και τις προκλήσεις» είπε.

Η Metlen, συστήνεται από την Telegraph στο βρετανικό κοινό ως ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μέταλλα, ενέργεια και κατασκευές έχοντας ήδη μια ισχυρή παρουσία στην αγορά προμήθειας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία,  η οποία μετονομάστηκε τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσει υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών υψηλής τάσης, και του εμβληματικού έργου Eastern Green Link 1.

Ξέρουμε να αρχίζουμε από το μηδέν

Αναφερόμενος στις εγχώριες δραστηριότητες, κ. Μυτιληναίος περιέγραψε την διαδρομή της Metlen στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού. «Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα πριν δέκα χρόνια από το μηδέν όταν υπήρχε μόνο ένα κρατικό μονοπώλιο. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε και τώρα από την αρχή μια δραστηριότητα και έχουμε αναπτύξει όλες τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό για να ανταποκριθούμε στη δουλειά».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάστηκε από την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές. Όπως είπε, η  τροφοδοσία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού. «Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Έχουμε συνηθίσει το πήγαινε έλα των πολιτικών για την ενέργεια και μέχρι να διευθετηθεί η ενεργειακή μετάβαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουμε ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον».

Κατά την Telegraph ο κ.  Ευάγγελος Μυτιληναίος, βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής του ομίλου του στο χρηματιστήριο στο Λονδίνο, θεωρώντας μια πιθανή αποτίμηση έως 5 δισ. λιρών, κάτι που εκτιμάται ότι θα την εντάξει στο δείκτη μετοχών FTSE 100 blue –chip. Η είσοδος στο LSE με συμβούλους τη City και την Morgan Stanley προβλέπεται τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

Όπως αναφέρεται η Metlen σχεδιάζει να διατηρήσει την υπάρχουσα χρηματιστηριακή της αγορά στην Αθήνα, και να κάνει παράλληλα το Λονδίνο την κύρια βάση της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Metlen: Με την ολοκλήρωση ενός σημαντικού οροσήμου προχωρά η κατασκευή των 3 OCGTs που κατασκευάζει για τη Drax στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα εξαιρετικά σύνθετο και πολύπλοκο στοίχημα κερδήθηκε όταν μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια τα ογκώδη εξαρτήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη τριών (3) μονάδων παραγωγής ηλεκ...

Φόρτωση άρθρων...