Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μytilineos: Ανεβάζει στα 46 ευρώ την τιμή στόχο η Morgan Stanley μετά το ντιλ με ΔΕΗ - Διατηρεί τη σύσταση "BUY"

Επιχειρήσεις
Tags: Μytilineos

Ανεβάζει την τιμή στόχο στα 46 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση BUY η Morgan Stanley  μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής συμφωνίας της MYTILINEOS με τη ΔΕΗ για ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ενεργειακών έργων έως 2.000MW σε 4 χώρες.

Συγκεκριμένα η Morgan Stanley σημειώνει:

  • Πρόκειται για το μεγαλύτερη πώληση χαρτοφυλακίου στην ιστορία της MYTILINEOS.
  • Χαρακτηρίζει ελκυστικά τα economics και υπολογίζει ότι αυξάνει την αξία της MYTILINEOS
  • Αυξάνει της εκτιμήσεις της κερδοφορίας για τα επόμενα 5 έτη κατά 10%.

Οπως σημειώνει στο report της η Morgan Stanley η συναλλαγή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για την M Renewables της Mytilineos και επιτρέπει στην εταιρεία να κλειδώσει τιμή πώλησης πριν από την έναρξη της ανάπτυξης. Αυτό μειώνει το ρίσκο από την επένδυση σε μεγάλο βαθμό και αφήνει τη Mytilineos με διαχειρίσιμο κίνδυνο εκτέλεσης/κεφαλαίου, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Morgan Stanley από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό premium έναντι του επενδυμένου κεφαλαίου 33% (NPV/Capex). Με άλλα λόγια, υπολογίζει ένα σημαντικό δυνητικό κεφαλαιακό κέρδος για τη MYTIL αποκρυσταλλωμένο σε 3-4 χρόνια.

Η συμφωνία με τη ΔΕΗ σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα ~0,9 GW ΑΠΕ σε λειτουργία, 1,4 GW υπό κατασκευή και 1,4 GW στον Καναδά, προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για σχεδόν 6 GW δυνητικού ή συμφωνημένου asset rotation για το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας.

Επιπλέον, υποθέτει ότι η υπολειπόμενη ροή έργων της Mytilineos των 10,5 GW επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 1,4-1,5 GW ετησίως τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, o οίκος ενσωματώνει συμφωνίες εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων περίπου 1 GW ετησίως και αυξάνει τις 5ετείς προβλέψεις για τα EBITDA 10% κατά μέσο όρο, με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2025-2026.

Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις είναι 1%/4% πάνω από τη μέση εκτίμηση για το 2024/2025 και με δυνατότητα περαιτέρω ανόδου τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό των συμφωνιών εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων. Ο τομέας M Renewables θα συνεισφέρει πλέον 31%/38% στο EBITDA του ομίλου το 2024/2025, αποτελώντας μακράν το μεγαλύτερο τμήμα του ομίλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της ΔEH, έρχεται να προστεθεί στην ...

Φόρτωση άρθρων...