Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Mytilineos: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της μονάδας στη Βοιωτία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εμβληματική επένδυση του Ομίλου Mytilineos στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας, όπου θα κατασκευαστεί η μεγάλη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται εντός  του νέου έτους να τεθεί  σε εμπορική λειτουργία.

Η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής εκτός από εντυπωσιακή ως πλάνο είναι και ένα έργο που θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο και τις δυνατότητες της αναμένεται να καλύψει σχεδόν το 10% των αναγκών που έχει η χώρα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο βρίσκεται στη λίστα με τα 10 κορυφαία, δημόσια και ιδιωτικά, που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Η νέα μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια άνω των 1,7 Γιγαβάτ και έτσι ο Άγιος Νικόλαος Βοιωτίας, θα εξελιχθεί σε νέο εθνικό ενεργειακό κέντρο.

Επιπλέον, θα έχει θερμική απόδοση άνω του 6% και θα αποδίδει 826 Μεγαβάτ στο δίκτυο, αποτελώντας το πιο ισχυρό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Μικρή αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων τον Απρίλιο – Οι προβλέψεις

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές δεν φάνηκε να επηρεάζει τον δείκτη αγροτικών προϊόντων που ενισχύθηκε ελαφρά, ενώ μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους αποδόσεις των ...

Φόρτωση άρθρων...