Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Mytilineos: Συμμετοχή σε μεγάλο ενεργειακό έργο της Βρετανίας

Επιχειρήσεις
Tags: Mytilineos

H κοινοπραξία Grid Solutions, στην οποία συμμετέχουν η GE Vernova και η ελληνική Mytilineos, επελέγη από την αρμόδια αρχή της Βρετανίας ως προτιμώμενος προμηθευτής για σταθμούς μετατροπέων HVDC, του έργου για την ανάπτυξη ενός νέου υποθαλάσσιου υπερεθνικού δρόμου ηλεκτρικής ενέργειας, του Eastern Green Link 1 (EGL1).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κοινοπραξία στην οποία μετέχει η ελληνική εισηγμένη θα αναλάβει να προμηθεύσει δυο σταθμούς μετατροπής HVDC σε κάθε άκρο ενός καλωδίου που θα συνδέει το East Lothian στη Σκωτία με την κομητεία Durham στην Αγγλία.

H διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 190 χιλιομέτρων και αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα μεταφέρει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Grid Solutions της GE Vernova συνεργάζεται με τη Μytilineos για την παροχή των τεχνικών έργων και της τεχνολογίας για τους σταθμούς μετατροπέων HVDC που μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα στο εναλλασσόμενο ρεύμα που χρησιμοποιείται στο χερσαίο δίκτυο μεταφοράς.

Η επιλογή χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντικό βήμα και αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης ότι ο όμιλος Prysmian επιλέχθηκε ως ο αποκλειστικός προτιμώμενος πλειοδότης για τη σύμβαση καλωδίωσης HVDC. Αφου δοθούν οι ρυθμιστικές εγκρίσεις οι συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν αργότερα φέτος και οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν το 2024. Στόχος να τεθεί σε λειτουργία το 2029.

Ο Διευθυντής Έργου του EGL1, Peter Roper, επισήμανε: «Η επιχείρηση Grid Solutions της GE Vernova και η Μytilineos ως προτιμώμενοι προμηθευτές, είναι κορυφαίοι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα υψηλής τεχνολογίας και προσφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στην παροχή της υποδομής που απαιτείται για την κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών του Ηνωμένου Βασιλείου και των καθαρών μηδενικών στόχων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όμιλος EPSILON NET: Ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της Ελλάδας, διακρίνεται για 10η συνεχή χρονιά στα Best Workplaces Hellas!

O Όμιλος EPSILON NET αναδείχθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Great Place...

Κτηματολόγιο: Προχωράει η διαδικασία διόρθωσης θέσης και ορίων ακινήτων σε περιοχές της Λευκάδας

Από την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 οι πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των ακινήτων σε περιοχές της Λευκάδας, μπορούν να παραλαμβάνο...

Φόρτωση άρθρων...