Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

PCS: Επιτυχής ολοκλήρωση της μετάβασης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της πρώην Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ, στην πλατφόρμα PCS Wealth Management

Επιχειρήσεις
Tags: epsilon net, PCS

Η PCS ΑΕ, μέλος του Ομίλου EPSILON NET και κορυφαία εταιρία παροχής πληροφοριακών συστημάτων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου μετάβασης της καθημερινής αποτίμησης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της (πρώην) Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ στη βραβευμένη πλατφόρμα PCS Wealth Management.

Συγκεκριμένα το έργο αφορούσε τη μεταφορά των εννέα Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ στην πλατφόρμα PCS Wealth Management που χρησιμοποιεί η νέα ενοποιημένη ΑΕΔΑΚ ήδη για την αποτίμηση των οκτώ Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Allianz Asset Management ΑΕΔΑΚ.  Οι εργασίες αφορούσαν τη μεταφορά ενεργών θέσεων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και των αντιστοίχων αυτών classes, τον πλήρη αυτοματισμό της λογιστικής παρακολούθησης αυτών, καθώς και ένα σύνολο υπηρεσιών εγκατάστασης, παραμετροποίησης και υποστήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συστήματα της PCS αποτιμούν καθημερινά 300 από τα 390 Αμοιβαία Κεφαλαία που διατίθενται σήμερα στην ελληνική αγορά και αντιστοιχούν σε περίπου 11 δις € κεφάλαια υπό διαχείριση ή το 75% του συνόλου (βάση στοιχείων από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών).

Η λύση PCS Wealth Management (https://www.pcs.gr/pcs-wealth-management-2/) βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες, ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και καλύπτει πλήρως όλες τις λειτουργικές προσδοκίες ικανοποιώντας τις κανονιστικές & θεσμικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τους λειτουργικούς κινδύνους και το καθημερινό κόστος του οργανισμού μέσω της αυτοματοποίησης χρονοβόρων και επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.

Ο Γιώργος Ξενόφος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, PCS ΑΕ, δήλωσε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του έργου επιβεβαιώνει την προσήλωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας μας στην αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας και της επιχειρησιακής τεχνογνωσίας που έχουμε συγκεντρώσει, για να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους Επαγγελματίες Διαχειριστές που εμπιστεύονται τις λύσεις μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ολοκληρώσαμε και αυτό το έργο σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, εντός του συμφωνημένου προϋπολογισμού και ικανοποιώντας πλήρως τις προσδοκίες της διοίκησης της Allianz Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Το γεγονός ότι τα συστήματα της PCS αποτιμούν σε καθημερινή βάση το 75% του συνόλου της αγοράς, αποδεικνύει έμπρακτα την ηγετική θέση της εταιρίας έναντι των ανταγωνιστών της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε εξαντλημένα λιγνιτωρυχεία της ΔEH, έρχεται να προστεθεί στην ...

Φόρτωση άρθρων...