Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Στην Ελλάδα το Eurojackpot με όχημα τον ΟΠΑΠ και έπαθλο έως και 120 εκατ.

Επιχειρήσεις

Η Ελλάδα αναμένεται να προστεθεί στη λίστα των κρατών στις οποίες διεξάγεται το Eurojackpot, το πανευρωπαϊκό λόττο, το οποίο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2012 και σήμερα παίζεται σε 18 χώρες. 

Ο δρόμος για την έλευση του Eurojackpot στη χώρα μας μετά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου, στην οποία γίνεται αναφορά ότι επιτρέπεται η επίγεια διεξαγωγή του αριθμού παιχνιδιού με τον διακριτικό τίτλο eurojackpot στην ελληνική επικράτεια. 

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, θα αδειοδοτηθεί ο ΟΠΑΠ και το Eurojackpot θα ενταχθεί στις επιλογές παιχνιδιών που προσφέρει ο οργανισμός στο retail δίκτυο. Η άδεια θα έχει διάρκεια 10 ετών και όπως προβλέπεται θα ξεκινήσει να ισχύει από την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η πρώτη κλήρωση. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα έσοδα, ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο το 30% επί του μεικτού κέρδους του οργανισμού. 

Θυμίζουμε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το retail δίκτυο του ΟΠΑΠ σημείωσε δυναμική ανάκαμψη αφήνοντας πίσω την πανδημία του κορονοϊού ενώ άκρως ενθαρρυντικές ήταν οι ισχυρές επιδόσεις που σημείωσε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, τηρουμένων των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. "Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί για τις υψηλές επιδόσεις που έχουν σημειώσει το ΤΖΟΚΕΡ και το ΤΖΑΚ ΠΟΤ καθώς και άλλα παιχνίδια, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στις καινοτομίες που έχουν πλέον εφαρμοστεί στα καταστήματα ΟΠΑΠ", επεσήμανε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Jan Karas.

Σήμερα το Eurojackpot διεξάγεται σε 18 χώρες, όπως η Κροατία, η Δανία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία η Ισπανία και η Σουηδία ενώ η χώρα μας θα αποτελέσει τη 19η ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία θα παίζεται το πανευρωπαϊκό λόττο. 

Να σημειωθεί ότι το jackpot στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινά από τα 10 εκατ. ευρώ και μπορεί να αγγίξει μέχρι τα 120 εκατ. ευρώ. Για να παίξει κάποιος Eurojackpot κοστίζει 2 ευρώ ανά δελτίο με εξαίρεση τη Λιθουανία στην οποία περιλαμβάνει ένα πρόσθετο παιχνίδι Τζόκερ, το οποίο αυξάνει την τιμή στα 3 ευρώ καθώς η αγορά του βασικού δελτίου χωρίς Τζόκερ δεν αποτελεί επιλογή. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Μικρή αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων τον Απρίλιο – Οι προβλέψεις

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές δεν φάνηκε να επηρεάζει τον δείκτη αγροτικών προϊόντων που ενισχύθηκε ελαφρά, ενώ μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους αποδόσεις των ...

Mytilineos: Σε συνεχή αναπτυξιακή τροχιά με οδηγό τις συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μεταλλουργίας - Καθαρά κέρδη 158 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

Η MYTILINEOS Energy & Metals ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη Α’ τριμήνου 2024. 10% αύξηση στα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας που ανήλθαν σε €158 εκατ....

Φόρτωση άρθρων...