Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τον Ιούλιο οι υπογραφές με την κοινοπραξία που ανέλαβε επίσημα ανάδοχος του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί εξαρχής απ' την πλευρά της δημοτικής αρχής της Αθήνας, κινείται πλέον η διαδικασία γύρω απ' την ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, που αποτελεί (μαζί με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη) την αιχμή του δόρατος στο πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», το μεγαλύτερο σχέδιο μεταπολεμικά στην πρωτεύουσα.

Την περασμένη Τρίτη (28/2) η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, έδωσε και τυπικά το «χρίσμα» της ανέγερσης της νέας ποδοσφαιρικής αρένας στη μεγάλη κοινοπραξία ΑΚΤΩΡΑ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, έχοντας πάρει το «πράσινο φως» κι απ' την Επιτροπή Διαγωνισμών της δημοτικής αρχής, η οποία επιβεβαίωσε την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών και την πληρότητα του φακέλου που κατατέθηκε απ' τις τρεις εταιρίες.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, επί της διαδικασίας είναι το γεγονός πως η δεύτερη υποψήφια εταιρία «COSMOS» δεν κατέθεσε κάποια προσφυγή εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε κι ως εκ τούτου, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες εντός χρόνου, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.

Στους επόμενους τέσσερις μήνες η κοινοπραξία των εταιριών ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος -έχοντας πάρει την πρώτη έγκριση ως «προσωρινός ανάδοχος»- αναμένεται να προχωρήσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας και την εκπόνηση των επόμενων μελετών, για να παρουσιάσει το φάκελο στη δημοτική αρχή και να πέσουν οι υπογραφές στη μεταξύ τους σύμβαση μέσα στον Ιούλιο.

Με το που υπογραφεί η σύμβαση, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε 36 μήνες, ήτοι έως τον Ιούλιο του 2026.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ Τέρνα: Προσωρινός ανάδοχος στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο του ΒΟΑΚ - Πολλαπλά τα οφέλη για τον Όμιλο και τους μετόχους

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνει, σε συνέχεια και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο έργο παραχώρησης «ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ...

Φόρτωση άρθρων...