Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

"Τρέχει" με... χίλια η ΔΕΗ για επενδύσεις μετά τη μεγάλη επιτυχία της ΑΜΚ

Το γεγονός ότι η ΔΕΗ μάζεψε μέσα σε μία ώρα το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου-μαμούθ των 1,35 δισ. ευρώ, δείχνει την τεράστια εμπιστοσύνη των αγορών στο επενδυτικό πρόγραμμα της και στη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών μέσα στην επόμενη πενταετία.

Με τα κεφάλαια αυτά, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 9 δισ. ευρώ έως το 2026.

Μάλιστα, τα 6 δισ. ευρώ θα επενδυθούν μέσα στην επόμενη τριετία και τα υπόλοιπα στη συνέχεια.

Στα αξιοσημείωτα είναι οι επενδύσεις σε "πράσινα" projects, η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής, αλλά και η μελλοντική είσοδο στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Στόχος του επενδυτικού πλάνου της διοίκησης είναι η επίτευξη λειτουργικών κερδών 1,3 δισ. ευρώ το 2024 και 1,7 δισ. ευρώ το 2026, μέσα από τον "πράσινο" μετασχηματισμό, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας.

Η ΔΕΗ θα διαθέτει έως το 2024, συνολική εγκατεστημένη ισχύ 7,2 Γιγαβάτ, ενώ προγραμματίζει την κατασκευή μονάδας παραγωγής από απόβλητα και τη δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Ιδέες και θέσεις για την προαγωγή της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) συμμετείχαν σε roundtable συζήτηση με τίτλο «Ιδέες, Θέσεις και Παραδείγματα για την Προαγωγή της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας...

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως τις 20 Μαΐου στην υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των δικαιολογητικών για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρει η HELLENiQ ENERGY για δωδέκατη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του προ...

Φόρτωση άρθρων...