Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Άμα έχεις 750.000 ευρώ, αγόρασέ το (video)

Έχουμε ένα καλό κι ένα κακό νέο. Το καλό, είναι πως αυτό που βλέπεις, είναι ένα Brabus 900 ίππων ικανό να σε παει οπουδήποτε στον κόσμο. Αρκεί να διαθέτεις €750Κ και να προλάβεις ένα από τα 15. Αυτό ήταν το κακό νέο

Αυτοκίνητο
Tags: Mercedes

Θα μπορούσε να είναι το απόλυτο restomod, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να αποτελεί ερασιτεχνική συμμετοχή ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου στο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ, αλλά δεν είναι ούτε αυτό. Βασικά δεν γνωρίζω τι μπορεί να νομίζεις πως είναι αυτό που βλέπεις, αλλά μπορώ με σιγουριά να σου πω, ότι δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Κατά πάσα πιθανότητα, δεν σου δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να βρεθείς στη θέση οδήγησης μιας Mercedes την οποία ακούμπησε το μαγικό ραβδί της Brabus. Μην αισθάνεσαι μειονεκτικά, σε ελάχιστους έχει δοθεί. Το ζητούμενο είναι να σου ακούγεται οικεία η λέξη Brabus, που μάλλον σου ακούγεται. Ο επίσημος οίκος βελτίωσης μοντέλων της Mercedes, είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη δημιουργία, που κατασκευάστηκε με αφορμή τον εορτασμό των 45ων γενεθλίων του.

Προφανώς είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις στοιχεία της Mercedes σε ένα όχημα που θυμίζει buggy, αλλά εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζεται να δουλεύεις στον χώρο του ειδικού τύπου για να καταλάβεις πως η μάσκα προέρχεται από την σκληροτράχηλη G-Class. Κάτω από το καπό, βρίσκεται τοποθετημένος ένας V8 4.5lt με διπλό τούρμπο της Mercedes, του οποίου η ισχύς ανέρχεται σε 900 ίππους και η μέγιστη ροπή σε 1.250 Nm.

H πλήρης ονομασία του είναι Brabus 900 Crawler (σ.σ.: ερπετό), τονίζοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την χωρίς περιορισμούς αναρριχητική ικανότητα του εν λόγω οχήματος. Ο κλωβός είναι κατασκευασμένος από ένα σωληνωτό πλαίσιο υψηλής αντοχής, με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ πάνω του βρίσκεται ένα ξεχωριστό τμήμα οροφής με μια ευμεγέθη αεροτομή και μια μπάρα φωτισμού.

Η μόνιμη τετρακίνηση είναι από τα βασικά στοιχεία εξοπλισμού, το κιβώτιο είναι αυτόματο 9 σχέσεων, ενώ η απόσταση από το έδαφος που οφείλεται στα θηριώδη ελαστικά, φτάνει τα 53 cm, καθιστώντας μια μικρή πρόκληση ακόμη και το να βρεθείς στο μπάκετ του οδηγού. Η εξελιγμένη από την Brabus ανάρτηση έχει αμορτισέρ τεσσάρων κατευθύνσεων με διαδρομή 16 cm. Αυτό που στο μάτι φαίνεται ένα "γυμνό” όχημα, έχει βάρος που ξεπερνά τους δύο τόνους, όμως παρά το γεγονός αυτό, η Brabus εκτιμά πως η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε 3,4 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 km/h για την προστασία των ελαστικών.

Λογικό, καθώς η κίνηση στους αμμόλοφους της όποιας ερήμου, δεν αποτελεί πεδίο επίτευξης υψηλών επιδόσεων. Μέρος του εξοπλισμού αποτελούν τα τέσσερα μπάκετ της Recaro, με επένδυση από ύφασμα Silvertex σε έντονο κόκκινο χρώμα, όμοιο με εκείνο που χρησιμοποιεί η Brabus στα σκάφη της. Το τιμόνι παραπέμπει σε εκείνο των εκδόσεων AMG της Mercedes A-Class, ενώ περιλαμβάνεται και σύστημα πλοήγησης εκτός δρόμου σε περίπτωση που επιθυμείς να τρέξεις σε ένα αυτοσχέδιο Ράλι στην έρημο.

 

Βέβαια για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να είσαι ένας από τους 15 ιδιοκτήτες του Crawler, καθώς τόσα θα κατασκευαστούν και μάλιστα σε διάστημα τριών ετών και θα έχεις καταβάλει σχεδόν €750.000. Αρκετά μεγάλο ποσό για οποιονδήποτε, αλλά αν τυχαίνει το όνομά σου να περιλαμβάνεται στη λίστα του Forbes και να σου αρέσουν τα extreme sports, αν βιαστείς, ένα Crawler μπορεί να γίνει δικό σου. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία όσων θέλουν να ξέρουν όλοι γύρω τους τι οδηγούν και ως extreme sport θεωρείς το καβάλημα πεζοδρομίου στην Πατριάρχου Ιωακείμ, τότε έχασες. Όχι λόγω χρημάτων, αλλά λόγω του ότι το Brabus 900 Crawler δεν έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...