Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Απίθανη πτήση drone μέσα στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο (video)

Ένα εντυπωσιακό video, μέσα από τη κάμερα ενός drone, αποκαλύπτει για τριάμισι λεπτά την άκρως εντυπωσιακή γραμμή παραγωγής των Tesla Model Y στο υπερσύγχρονό της εργοστάσιο στη Γερμανία.

Αυτοκίνητο

Το Gigafactory Berlinτο πρώτο εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη, άνοιξε πριν από δύο χρόνια, έπειτα από αρκετές προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία της Καλιφόρνια για τη θεμελίωσή του. Εκεί κατασκευάζεται το best-seller Model Y, καθώς και μπαταρίες για τα αμερικανικά EV.

Το έργο κόστισε 5 δισεκατομμύρια δολάρια, και σύμφωνα με την Tesla πρόκειται για το “πιο προηγμένο, περιβαλλοντικά βιώσιμο και αποδοτικό” της εργοστάσιο στον πλανήτη - μέχρι το επόμενο.

Στο παρακάτω Video μπορείτε να δείτε την καινοτομική γραμμή παραγωγής της Tesla, καθώς απεικονίζονται όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας: η χύτευση, η επεξεργασία των πλαστικών, η βαφή και η συναρμολόγηση, μέχρι το Model Y να πάρει την τελική του μορφή.

Από την κάμερα του drone -καθώς αυτό διασχίζει ακόμα και στενά περάσματα- βλέπουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων και των αμέτρητων ρομποτικών μηχανημάτων της Tesla στην παραγωγική διαδικασία, που αναδεικνύουν την απόλυτη τεχνολογική αιχμή του εργοστασίου.

Η Tesla προγραμματίζει να επεκτείνει το εργοστάσιό της στο Βερολίνο, και αυτό συναντά αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής. Φημολογείται ότι οι ακτιβιστές βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στον υποσταθμό που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο Gigafactory της Tesla, η οποία πρόσφατα διέκοψε τη λειτουργία του για μία εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...