Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο πόλης των 4.000 ευρώ - Ποιος το κατασκευάζει;

Το νέο ηλεκτρικό όχημα μικροκινητικότητας ξεκινά άμεσα την εμπορική του καριέρα με με δύο τύπους αμαξώματος, 3θυρο και roadster.

Αυτοκίνητο

Η εταιρεία Bestune ανήκει στην First Auto Works (FAW) και θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα να δέχεται προπαραγγελίες για το νέο της μικρό, το Xiaoma. Το νέο ηλεκτρικό micro car έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό, κυρίως εγχώριο, και κύριο όπλο του αναμένεται να είναι η τιμή, περίπου 4.000 ευρώ.

Το νέο Xiaoma παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον περασμένο Απρίλιο. Θα είναι διαθέσιμο για αρχή με 3θυρο χάτσμπακ αμάξωμα και αργότερα θα εμπλουτιστεί η γκάμα του και με το roadster.

y

Οι διαστάσεις του προσιτού micro car είναι 3 μέτρα μήκος, 1,51 μέτρα πλάτος, 1,63 μέτρα ύψος, με το μεταξόνιο του να φτάνει τα 1,95 μέτρα. Διαθέτει ένα ηλεκτρομοτέρ ισχύος 27 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα και παίρνει ενέργεια από ένα πακέτο μπαταριών LFP.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την χωρητικότητας της μπαταρίας του νέου micro car, αλλά ούτε και για τον προσφερόμενο εξοπλισμό του. Το μόνο σίγουρο είναι το καθίζει μέχρι τέσσερις ενήλικους, έχει αερόσακο οδηγού, ψηφιακό πίνακα οργάνων, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι.

Σχεδιαστικά, το Xiaoma δεν φέρει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωρίζει από τις καμπύλες και ανάγλυφες επιφάνειες, τα μεγάλα φώτα τύπου LED και τους μικρούς ξακρισμένους τροχούς. Ταυτόχρονα, διαθέτει διχρωμία στο αμάξωμα, στοιχείο που απαντάται και στα τάσια των τροχών.

9

Η FAW χρησιμοποίησε για βάση την πλατφόρμα FME. Η τελευταία διαθέτει δύο παραλλαγές, την A1 και A2, με την A1 να προορίζεται για οχήματα των μικρών κατηγοριών και την A2 για μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας και πάνω. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, η μεγάλη πλατφόρμα μπορεί να συνδυαστεί με αντίστοιχου μεγέθους πακέτο μπαταριών που χαρίζει αυτονομία 1.200 χλμ. με μία φόρτιση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...