Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Bugatti Chiron Super Sport 300+: Ένα supercar 3,5 εκατομμυρίων (video)

Το αυτοκίνητο των 3.5 εκατομμυρίων έχει ξεκινήσει να φτάνει στους ιδιοκτήτες του

Αυτοκίνητο

Το 2019 η Bugatti αποκάλυψε την εκπληκτική ειδική έκδοση Super Sport 300+ της Chiron.

Το εμβληματικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων την ώρα (480 χλμ/ώρα) γράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ με 490 χλμ/ώρα. Ο οδηγός που πέτυχε αυτό το ρεκόρ ήταν ο Άντι Γουάλας, οδηγός δοκιμών της Bugatti.

Η εταιρεία, για να γιορτάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ είχε ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει 30 μοντέλα Super Sport 300+ και θα τα διαθέσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα πρώτα τρία από αυτά είναι έτοιμα να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους από την H.R. Owen Bugatti στο Λονδίνο. Το ιδιαίτερο αυτή η Chiron είναι εξοπλισμένη με τον θρυλικό W16 κινητήρα των 8.0 λίτρων ο οποίος είναι βελτιωμένος σε πολλά σημεία και αποδίδει 1.600 ίππους, 100 περισσότερους από την απλή Chiron.

Ακόμα πιο σημαντική δουλειά έχει γίνει στο αεροδυναμικό κομμάτι της Super Sport 300+. Το πιο εμφανές σημείο είναι το πίσω μέρος με την ουρά να είναι ειδικά σχεδιασμένη για να γίνεται ομαλή ροή του αέρα στις πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι εξατμίσεις έχουν τοποθετηθεί κάθετα με αποτέλεσμα ο διαχύτης να έχει μεγαλώσει κατά 32% για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη.

Ο χρωματισμός της Chiron είναι ιδιαίτερος με μαύρο χρώμα και πορτοκαλί λωρίδες, ενώ οι τροχοί είναι από μαγνήσιο και ονομάζονται Nocturne. Οι 30 ιδιαίτερες αυτές Chiron έχουν προ-πωληθεί όλες και έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται στα κεντρικά της Bugatti στο Μόλσχαιμ της Γαλλίας με την τιμή του μοντέλου να φτάνει τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Mercedes-Benz: Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA & EQB

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ...

Φόρτωση άρθρων...