Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

Δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη - Ποιες ώρες δεν θα πληρώσετε εισιτήριο

Δωρεάν μετακινήσεις με τα λεωφορεία του προσφέρει ο ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Αυτοκίνητο

Τη δυνατότητα να μετακινηθεί δωρεάν με τα αστικά λεωφορεία θα έχει Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας στις οποίες συμμετέχει ο ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Από τη δωρεάν μετακίνηση εξαιρούνται οι λεωφορειακές γραμμές του Αεροδρομίου Χ1 και Ν1.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ, στα λεωφορεία και στις στάσεις τηλεματικής θα προβάλλονται ενημερωτικά μηνύματα με το θέμα και το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Τέλος, ο ΟΑΣΘ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, διαθέτει δωρεάν στον Δήμο 1.000 προτυπωμένα εισιτήρια μίας μετακίνησης, μειωμένης τιμής, για την διάθεσή τους στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Για το τρέχον έτος, το θέμα της εκστρατείας της ΕΕΚ που επιλέχθηκε είναι «Καλύτερες συνδέσεις» (Better Connections), με σύνθημα «Συνδυάζω - Μετακινούμαι» (Mix & Move). Το θέμα επιλέχθηκε για να αποτυπώσει την επιθυμία των ατόμων σε όλη την Ευρώπη να επανασυνδεθούν μεταξύ τους μετά από αρκετούς μήνες απομόνωσης, απαγορεύσεων και περιορισμών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέλος εποχής για τη Lamborghini Aventador

Η τελευταία Lamborghini Aventador, είναι μια LP 780-4 Ultimae Roadster σε γαλάζιο χρώμα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής και «ταξιδεύει» για Ελβετία