Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στην οροφή του Skoda Kodiag (video)

Το Robinson R22 προσγειώθηκε με ασφάλεια πάνω στο SUV

Αυτοκίνητο

Δεν είναι κάτι σύνηθες ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο.

Για τις ανάγκες όμως μίας συνάντησης ιδιοκτητών και πιλότων ελικοπτέρων στην Mlada Boleslav, την έδρα της Skoda, το είδαμε και αυτό.

Η αποστολή του έμπειρου πιλότου Jan Cermak ήταν να κατεβάσει με ασφάλεια το Robinson R22 πάνω στην οροφή του Skoda Kodiaq. Αν και πρόκειται για ένα ελαφρύ ελικόπτερο, το βάρος του μαζί με τον πιλότο ξεπερνά τα 500 κιλά. Η μόνη επέμβαση που έγινε στο Kodiaq παραγωγής ήταν η ενίσχυση της πίσω ανάρτησης, για επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στους δύο άξονες.

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο, καθώς σε επεισόδιο του Top Gear το 2011, ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε πάνω στην οροφή ενός Skoda Yeti.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Mercedes-Benz: Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA & EQB

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ...

Φόρτωση άρθρων...