Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Ένα SUV με τιμή εκκίνησης τα 12.000 ευρώ

Με ρίζες από το Βιετνάμ και με την υποστήριξη του πλουσιότερου ανθρώπου της χώρας, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ανακατέψει την τράπουλα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων

Αυτοκίνητο

Αποφασισμένη να εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη είναι η εταιρεία VinFast, του βιετναμέζικου ομίλου VinGroup.

Ο όμιλος έχει διαθέσει ήδη 8,5 δισ. δολάρια στο αυτοκινητικό παρακλάδι του προκειμένου το τελευταίου να αποκτήσει παρουσία στην παγκόσμια αγορά, ενώ ανακοίνωσε μια νέα επένδυση που θα ανέλθει σε 2,5 δισ. δολάρια.

r

 

Οι παραπάνω οικονομικές επιδόσεις δεν αποθαρρύνουν την VinFast η οποία το 2023 στοχεύει στην πώληση 50.000 αυτοκινήτων, δηλαδή περίπου επτά φορές περισσσότερα συγκριτικά με το περασμένο έτος.

h

Η VinFast ευελπιστεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να υλοποίησει το όραμά της για παγκόσμια κυριαρχία, με τη συνδρομή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που θα ξεκινά από τα 12.000 ευρώ. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και πρόεδρος του VinGroup, Pham Nhat Vuong, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του μοντέλου.

j

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει στην αγορά δύο ηλεκτρικά SUV, το μεσαίου μεγέθους VF 8 και το μεγάλων διαστάσεων VF 9, τα οποία αργότερα θα πλαισιωθούν από τα VF 5 (A-Segment), VF 6 (B-Segment) και VF 7 (C-Segment). Παράλληλα, η εταιρεία έχει παρουσία σε δύο στρατηγικής σημασίας αγορές, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...