Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Έρχεται η επετειακή Porsche 911 Targa σε 750 αντίτυπα (photos)

Το σχεδιαστικό τμήμα της Porsche γιορτάζει μισό αιώνα ζωής με την 911 Edition 50Y Porsche Design, που αναβιώνει τη θρυλική Targa GTS και θα κατασκευαστεί σε μόνο 750 αντίτυπα

Αυτοκίνητο

Η σπάνια και συλλεκτική αυτή έκδοση ενσωματώνει πολλά από τα αρχέγονα σχεδιαστικά στοιχεία που εμπνεύστηκε ο Ferdinand Alexander Porsche για τις πρώτες 911 Targa, και υιοθετεί τον κλασσικό συνδυασμό του μαύρου χρώματος με το σατέν Platinum του roll-bar και των ζαντών.

 

Ο χρωματικός αυτός συνδυασμός αποτελεί παραπομπή στο ρολόι Chronograph I του 1972, ένα από τα δημιουργήματα της Porsche Design που καθιερώθηκε όσο και τα αυτοκίνητα του Zuffenhausen. Για την ακρίβεια, μαζί με τη νέα αυτή 911 Targa GTS, η Porsche παρουσίασε και μια καινούρια, επίσης περιορισμένων αντιτύπων, σειρά του παλιού αυτού χρονογράφου.

p

Η επετειακή αυτή 911 έχει τις ίδιες ζάντες με την 911 Turbo S, δηλαδή 20 ιντσών εμπρός και 21'' πίσω, οι οποίες κρύβουν μαύρες γυαλιστερές δαγκάνες. Το αμάξωμα, επίσης, φιλοξενεί το logo Porsche Design στις πόρτες και το ειδικό έμβλημα «Porsche Design 50th Anniversary Edition» στη γρίλια της ουράς, ενώ το έμβλημα 911 στην ποδιά είναι σε μαύρο χρώμα.

9

 

Στο εσωτερικό συνεχίζονται οι παραπομπές σε κλασσικά σχεδιαστικά στοιχεία της Porsche. Κυριαρχεί παντού το μαύρο δέρμα, στο οποίο κάνουν αντίθεση γκρι λεπτομέρειες, ενώ τα καθίσματα Adaptive Sports Seats Plus -που προσφέρουν τη δυνατότητα 18 διαφορετικών ρυθμίσεων- έχουν το παραδοσιακό καρό μοτίβο στις επενδύσεις Sport-Tex. Και στα προσκέφαλά τους φιλοξενούν επίσης το έμβλημα «Porsche Design 50th Anniversary».

9

Οι παραγγελίες για τα 750 αντίτυπα της επετειακής 911 Targa GTS και για τα 500 αντίτυπα του θρυλικού χρονογράφου της Porsche Design έχουν ξεκινήσει.

Η τιμή του αυτοκινήτου κυμαίνεται στις περίπου 120 χιλιάδες Ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...