Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Έρχονται στην Ευρώπη τα ιπτάμενα ταξί το 2025

Η μετακίνηση στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσει νέο νόημα, με τα ιπτάμενα ταξί να μπαίνουν στη ζωή μας

Αυτοκίνητο

Αρκετές φορές στο παρελθόν εταιρείες έχουν προσπαθήσει να εμπορικοποιήσουν την ιδέα των ιπτάμενων ταξί. Ωστόσο κανένας δεν είχε καταφέρει να το υλοποιήσει ως σήμερα. Αυτό αναμένεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη επιλέγουν να ασχοληθούν με τον τομέα των ιπτάμενων ταξί.

Μία εταιρεία που μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των ιπτάμενων ταξί είναι η AutoFlight. H κινεζική εταιρεία έχει πλέον για επικεφαλής τον Μαρκ Χένινγκ, ο οποίος είναι πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Airbus. Πρόσφατα υπήρξε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην AutoFlight και τα σχέδιά της για το μέλλον έχουν αποκαλυφθεί.

Μέχρι το 2025 σκοπεύουν να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες των ιπτάμενων ταξί με το Prosperity I.

To μοντέλο έχει τη μορφή ενός διογκωμένου Drone και σύμφωνα με την ίδια την AutoFlight έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10.000 επιτυχείς δοκιμές απογείωσης και προσγείωσης. Το ιπτάμενο όχημα έχει τη δυνατότητα να χωρέσει μέχρι 3 επιβάτες ανά ταξίδι και χάρη στους ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει έχει αυτονομία 250 χιλιόμετρα.

 

Ο Χένινγκ δήλωσε για την προσπάθεια της AutoFlight να κάνει τα ιπτάμενα ταξί πραγματικότητα: «Μεταθέτουμε την κατασκευή των drone οχημάτων στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, δημιουργούμε εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και νέες θέσεις εργασίας σε μία εντελώς νέα αγορά όπως αυτή των ιπτάμενων ταξί. Αυτό που μου αρέσει στο Prosperity I της AutoFlight είναι πως πρόκειται για ένα από concept. Η απλότητα αυτή μεταφράζεται σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

τ

Το Prosperity I της AutoFlight περνά πλέον στην επόμενη φάση δοκιμών του με συνεχείς δοκιμές σε πρακτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας. Μένει να αποδειχθεί αν τα ιπτάμενα ταξί θα γίνουν μέρος της ζωής μας στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...