Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Formula 1: Ποιος θα διαδεχθεί τον Lewis Hamilton;

Παρά τις φετινές δυσκολίες, ο Lewis Hamilton δεν φέρεται διατεθειμένος να τα παρατήσει και όλα δείχνουν πως θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Mercedes, που ολοκληρώνεται στο τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2023.

Αυτοκίνητο

Όμως τι θα γίνει όταν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποφασίσει να αφήσει το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ; Η γερμανική ομάδα δείχνει να έχει βρει τον επόμενο ηγέτη της στο πρόσωπο του George Russell αλλά έχει κι άλλους οδηγούς στην «οικογένεια».

Ανάμεσά τους είναι οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές της Formula E, ο Stoffel Vandoorne που όμως είχε παλαιότερα ένα όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα από τη Formula 1 και φυσικά ο Nyck de Vries που εντυπωσίασε στο Γκραν Πρι Ιταλίας, όταν αναγκάστηκε αιφνιδίως να πάρει τη θέση του Alex Albon στη Williams.

Τόσο που ήδη συζητάει με τρεις ομάδες για το 2023, με το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην «οικογένεια» της Red Bull, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Scuderia AlphaTauri να είναι ανοιχτό.

Όμως υπάρχει κι άλλος ένας ταλαντούχος οδηγός που θα μπορούσε να αγωνιστεί με μονοθέσιο με σήμα το αστέρι – κι ας τρέχει τώρα με άλλη ομάδα. Αυτός είναι ο Esteban Ocon που διατηρεί στενή σχέση με το αφεντικό των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της MercedesToto Wolff. Ο Αυστριακός ουσιαστικά «σπρώχνει» την καριέρα του Γάλλου από το 2015 όταν και κατέκτησε τον τίτλο στο GP3.

Ο Ocon ήταν εφεδρικός οδηγός και δοκιμαστής της Mercedes το 2019, προτού βρει -με τις ευλογίες του Wolff- θέση επίσημου οδηγού στην Alpine. Μάλιστα έχει και νέο συμβόλαιο, που διαρκεί ως το 2024 αλλά μετά τη λήξη του, είναι εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψει «σπίτι του».

Ο Ocon παραδέχθηκε: «Είμαστε σε επαφές. Άλλωστε σε ό,τι αφορά στην καριέρα μου συμβουλεύομαι τον Gwen Lagrue, μάνατζερ που δουλεύει και με τη Mercedes. Έχουμε ακόμα δεσμούς, παρότι είμαι οδηγός της Alpine και σήμερα η δουλειά μου είναι εδώ. Έχω ένα καλό συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024 και ένα πολύ ενδιαφέρον μέλλον μπροστά μου».

Σαν να μιλά για τη θέση του Lewis όταν αυτός θα αποσυρθεί. Άλλα ο Γάλλος δεν παρασύρεται.

Είπε χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη Formula 1. Ακόμα κι αν έχεις κερδίσει αγώνες, αν έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμιους Τίτλους όπως ο Fernando (Alonso), κανένας δεν σου διασφαλίζει το μέλλον σου. Έχουμε και το παράδειγμα του Daniel (Ricciardo). Πριν από δύο χρόνια ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους και τώρα δεν έχει σίγουρη θέση για την επόμενη σεζόν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το 100% ηλεκτρικό CUPRA Tavascan ταξιδεύει στη Lapland

Η Lapland είναι ένας σημαντικός προορισμός για όλα τα νέα μοντέλα της CUPRA πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, προκειμένου να επιδοθούν σε ακραία τεστ και να διασφαλίσουν τη μέγιστ...

Φόρτωση άρθρων...