Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

H νέα Porsche Taycan των 598 ίππων (video)

Η ηλεκτρική Porsche Taycan αποκτά ένα νέο τύπο αμαξώματος που φέρει την ονομασία Sport Turismο καθώς και μια νέα έκδοση με το διακριτικό GTS.

Αυτοκίνητο

Η Porsche διευρύνει από σήμερα τη γκάμα της ηλεκτρικής Taycan προσφέροντας για λογαριασμό της έναν νέο τύπο αμαξώματος – τον τρίτο μετά την «παραδοσιακή» 4θυρη Taycan και την Cross Turismo – καθώς και μια νέα έκδοση με την χαρακτηριστική ονομασία GTS.

Η νέα Taycan GTS είναι μια σπορ παραλλαγή του πρώτου EV της Porsche που τοποθετείται πάνω από την Taycan 4S και χαμηλότερα από την Taycan Turbo. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η μέγιστη ισχύ των μονάδων κίνησης φτάνει τους 598 ίππους (440 kW) και η αυτονομία, βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, στα 424-504 χλμ.

 

Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα, τόσο στην κλασσική Taycan GTS όσο και στη νέα Taycan Sport Turismo GTS – το ίδιο ισχύει και για τα 3,7 δλ. που απαιτούνται για το «0-100». Σύμφωνα με την Porsche, οι εκδόσεις GTS φέρουν διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM) και διαφοροποιημένη ηχητική απόδοση μέσω του Electric Sport Sound, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στο σύστημα τετραδιεύθυνσης, στο «τμήμα» που αφορά στη λειτουργία του στον πίσω άξονα.

 

Ένα νέο χαρακτηριστικό των εκδόσεων GTS είναι η πανοραμική οροφή η οποία διαθέτει το σύστημα Sunshine Control που την μετατατρέπει από διαφανή σε ματ που προστατεύει τους επιβάτες από την αντανάκλαση του φωτός, χωρίς να σκουραίνει το εσωτερικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...