Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

H Sony μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση (photos+video)

Η Sony παρουσίασε ένα νέο SUV και ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει νέα εταιρεία που θα ασχολείται με ηλεκτρικά οχήματα

Αυτοκίνητο
Tags: sony

Αυτές τις ημέρες στο Λας Βέγκας διεξάγεται η διεθνής έκθεση CES, Σε αυτήν την έκθεση κάθε παρουσιάζονται όλες οι εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρονικών αλλά φέτος έχει και άλλη μία ατραξιόν.

Η Sony στο περίπτερό της παρουσίασε το Vision-S 02, που είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο 7 θέσιο SUV και επιβεβαιώνει την πρόθεση του ιαπωνικού κολοσσού να μπει στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην CES. Πριν από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2020, είχε αποκαλύψει το concept σεντάν Vision-S 01. Φέτος επανήλθε πιο δυναμικά, με το Vision-S 02, που μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με εκείνο το πρωτότυπο αλλά προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα με το SUV αμάξωμα.

s

 

Το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4.895 mm, με μεταξόνιο 3.030 mm, στοιχεία πανομοιότυπα με το σεντάν. Ωστόσο, είναι ελαφρώς φαρδύτερο στα 1.930 mm και ψηλότερο στα 1.650 mm, ενώ διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 157 mm. Είναι επίσης βαρύτερο και ζυγίζει 2.480 κιλά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα «αδελφάκια» της Sony μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη. Αυτό περιλαμβάνει την ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω με πνευματικές αναρτήσεις και το σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που ο καθένας αποδίδει 272 ίππους (200 kW). Η τελική ταχύτητα του SUV είναι 180 χλμ/ώρα, που είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 240 χλμ/ώρα του σεντάν λόγω της πρόσθετης αεροδυναμικής αντίστασης και του μεγαλύτερου βάρους. Η Sony δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα στοιχεία της επιτάχυνσης, αλλά ο χρόνος 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σίγουρα χειρότερος από τα 4,8 δευτερόλεπτα του σεντάν.

s

 

Στο εσωτερικό του Vision-S 02 κυριαρχούν οι ψηφιακές οθόνες. Υπάρχουν 9 συνολικά οθόνες μέσα στο αυτοκίνητο: τρεις μεγάλες οθόνες στο ταμπλό, δύο πρόσθετες οθόνες για τους ψηφιακούς καθρέφτες και μια άλλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για τον χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος. Προσθέστε δύο ακόμη οθόνες αφής που είναι τοποθετημένες στις πλάτες των καθισμάτων και μια άλλη μικρή οθόνη για τον έλεγχο κλιματισμού.

Μαζί με την παρουσίαση του Vision-S 02, η Sony ανακοίνωσε ότι φέτος, μέσα στην άνοιξη, θα ιδρύσει την Sony Mobility Inc, που θα έχει στόχο «να επιταχύνει περαιτέρω και να υποβάλει νέες προτάσεις που εξελίσσουν περαιτέρω την εμπειρία κινητικότητας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να δούμε εκδόσεις παραγωγής των πρωτότυπων μοντέλων που αναφέραμε παραπάνω. Φαντάζεστε το αυτοκίνητό σας να είναι ίδια μάρκα με την τηλεόρασή σας;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Φόρτωση άρθρων...