Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Hennessey Venom F5: Με στόχο τα 500 χλμ/ώρα, είναι έτοιμο να πετάξει (video)

Μέσα στον Ιανουάριο το αμερικανικό hypercar θα προσπαθήσει να σπάσει το απίστευτο φράγμα των 500 χλμ/ώρα

Αυτοκίνητο

Ο Τζον Χένεσεϊ έβαλε στόχο της ζωής του τα τελευταία δύο χρόνια να κατασκευάσει το αυτοκίνητο που θα τα βάλει στα ίσια με τα «θηρία» Bugatti Chiron και Koeningsegg Regera.

Το Hennessey Venom F5 είναι άκρως εντυπωσιακό στα τεχνικά του χαρακτηριστικά καθώς είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 0-300 χλμ/ώρα ταχύτερα ακόμα και από ένα μονοθέσιο της Formula 1!

Το Venom F5 είναι εφοδιασμένο με έναν V8 κινητήρα 6.6 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.770 ίππους και 1.617 Nm ροπής, χαρίζοντας τρομακτικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-300 χλμ/ώρα τα φτάνει σε 8,4 δευτερόλεπτα - νούμερα εξωπραγματικά. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.360 κιλά με το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Το Hennessey Venom F5 έχει μπει στην τελική φάση της εξέλιξής του κάνοντας τις τελικές δοκιμές στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα βίντεο το οποίο δείχνει το Venom να επιταχύνει δυνατά σε πίστα δοκιμών φτάνοντας τα 400 χλμ/ώρα. Στόχος πάντως είναι το Hennessey να κάνει την τελική του προσπάθεια μέσα στο 2022 προκειμένου να φτάσει στα 500 χλμ/ώρα!

Οι δοκιμές που έκανε το αυτοκίνητο έγιναν για να αξιολογηθεί η σταθερότητά του και η επάρκεια των αεροδυναμικών συστημάτων.

Το επόμενο ραντεβού είναι στο Kennedy Space Center της NASA, όπου θα επιδιώξει να φτάσει στα 500 χλμ/ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...