Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η General Motors κατασκευάζει νέο σεληνιακό όχημα (video)

Το σχέδιο της GM για το νέο σεληνιακό όχημα αποκαλύφθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυτοκίνητο
Tags: gm

Πέντε δεκαετίες μετά το τελευταίο της Lunar Rover και οκτώ μήνες αφότου ανακοίνωσε τις προθέσεις της να κατασκευάσει ένα νέο, η General Motors έδειξε πώς θα μοιάζει το νέο της σεληνιακό όχημα. Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η ομάδα που το προετοιμάζει παρουσίασε τη σχεδιαστική της ιδέα.

«Επιλέξαμε να πάμε στο φεγγάρι… ξανά! Αυτό είναι το όραμα της ομάδας Βιομηχανικού Σχεδιασμού μας για το επόμενο κεφάλαιο της σεληνιακής κληρονομιάς της GM μαζί με τους συνεργάτες μας», έγραφε η ανάρτηση στο Instagram.

Με αναδιπλούμενα καθίσματα και τέσσερις τροχούς, το όχημα (LTV) μοιάζει λίγο με φορτηγό χωρίς αμάξωμα. Σε κάποιες λήψεις, δεν φαίνεται να έχει ούτε οδηγό. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται πραγματικά να υπάρχει τιμόνι, αν και μπορεί να υπάρχουν ορισμένα χειριστήρια σε μια κεντρική κονσόλα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, το όχημα θα είναι αυτόνομο. Αυτό θα του επιτρέψει να προετοιμάσει την επιφάνεια της Σελήνης για επόμενες προσγειώσεις αποστολών, να παρέχει μεταφορά ωφέλιμου φορτίου και να επεκτείνει το εύρος και τη χρησιμότητα των επιστημονικών πειραμάτων που διεξάγονται στο διάστημα.

Ως μέρος του προγράμματος Artemis της NASA, τα LTV θα βοηθήσουν τους αστροναύτες να επιστρέψουν στη Σελήνη. Η NASA σκοπεύει να ανθρώπους στην επιφάνεια της Σελήνης ως μέρος μιας αποστολής, η οποία αποτελεί ένα σκαλοπάτι για τη μεγαλύτερη αποστολή, που θα είναι να στείλει ανθρώπους στην επιφάνεια του Άρη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το 100% ηλεκτρικό CUPRA Tavascan ταξιδεύει στη Lapland

Η Lapland είναι ένας σημαντικός προορισμός για όλα τα νέα μοντέλα της CUPRA πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, προκειμένου να επιδοθούν σε ακραία τεστ και να διασφαλίσουν τη μέγιστ...

Φόρτωση άρθρων...